Ημέρες και νύχτες ραδιοφώνου στην Τήνο

Ημέρες και νύχτες ραδιοφώνου στην Τήνο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από ένα χρόνο στην Τήνο, η Μάγια Τσόκλη έλαβε ένα τηλεφώνημα από μία κάτοικο του χωριού Κουμάρος, που της μετέφερε την επιθυμία ενός Γάλλου, Τηνιακού εξ έρωτος και επίσης κατοίκου Κουμάρου, να συναντηθούν. Στη συνάντηση, ο Λοράν Λε Γκαλ, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βρετάνης, της μίλησε για το «πνευματικό του τέκνο», το Φεστιβάλ «Longueur d’ Onde», ένα πρωτότυπο φεστιβάλ ραδιοφώνου και ακρόασης που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Βρέστη με χιλιάδες επισκέπτες. Επιθυμία του ήταν η δημιουργία μιας αντίστοιχης μεσογειακής διοργάνωσης με κέντρο την Τήνο.

Αυτό κι έγινε. Φέτος το PolyPhoniK ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά στο κοινό. Eίναι ο καρπός μιας γαλλοελληνικής συνεργασίας και στηρίζεται στην επιθυμία των διοργανωτών να στήσουν μια αυθεντική φεστιβαλική εμπειρία, «ένα μικρό Woodstock», σημειώνει χαριτολογώντας η Μάγια Τσόκλη. Ετσι, έως τις 28 Ιουλίου, συγκεντρώνονται στην Τήνο Ελληνες και Γάλλοι συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, μουσικοί, γύρω από έναν κοινό παρονομαστή: την απόλαυση της ακρόασης και την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του ραδιοφώνου. «Το PolyPhoniK νοείται ως ένας χώρος διαλόγου δημοσιογραφικών και καλλιτεχνικών ιστοριών και παραδόσεων, ελληνόφωνων και γαλλόφωνων που δεν είχαν μέχρι στιγμής συναντηθεί», αναφέρει η Μάγια Τσόκλη. «Με επίκεντρο το Θέατρο στον Κουμάρο και την τηνιακή ενδοχώρα που το αγκαλιάζει, με 40 εθελοντές που έρχονται από τη Γαλλία, με τη συμμετοχή των Κουμαριανών που γενναιόδωρα περιποιούνται τους εθελοντές, με σκηνές που στήνουμε στις ραχούλες, με σπουδαίους καλεσμένους και συμμετέχοντες, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα επιλεκτικό, φιλόξενο και προσιτό φεστιβάλ που θα ανοίξει νέους ορίζοντες έμπνευσης».

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα περιλαμβάνει «ζωντανές» εκπομπές, περφόρμανς, συναυλίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εργαστήρια, ραδιοφωνικό θέατρο και πολλά ακόμη ευφάνταστα και πρωτότυπα για το ελληνικό ακροατήριο. Οι απογευματινές και βραδινές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο Θέατρο στον Κουμάρο, και έχουν εισιτήριο. Ολες οι πρωινές υπαίθριες εκδηλώσεις και μουσικές εγκαταστάσεις (στο θέατρο, στο μουσείο Τσόκλη, σε χώρους του νησιού) είναι δωρεάν.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του PolyPhoniK Festival #1 στο koumarostheatre.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή