Αναζητούνται οι δύο «εγκέφαλοι» για τον λαθραίο καπνό

Αναζητούνται οι δύο «εγκέφαλοι» για τον λαθραίο καπνό

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ίχνη δύο Βούλγαρων υπηκόων, που εμφανίζονται ως οι μισθωτές των αποθηκών, μέσα στις οποίες εντοπίστηκαν εκατοντάδες τόνοι λαθραίου καπνού αναζητούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Ο πρώτος είναι διαχειριστής μονοπρόσωπης εταιρείας στην οδό Σπ. Τρικούπη στον Πειραιά. Η εταιρεία είχε προχωρήσει στη μίσθωση της μιας από τις συνολικά τρεις αποθήκες του κυκλώματος, στο Κάστρο Βοιωτίας. Στη συγκεκριμένη αποθήκη οι αστυνομικοί εντόπισαν πρώτες ύλες για την παρασκευή λαθραίων τσιγάρων καθώς και ένα μηχάνημα (αλεστήρα) για την επεξεργασία του χύμα καπνού. Ο Βούλγαρος διαχειριστής της συγκεκριμένης εταιρείας εμφανίζεται να διαμένει μόνιμα στην Ελευσίνα. Ο δεύτερος ύποπτος, και αυτός υπήκοος Βουλγαρίας, εμφανίζεται να εκπροσωπεί εταιρεία με έδρα την οδό Αναξαγόρα στην Αθήνα, που δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων.

Η εταιρεία εμφανίζεται να έχει εκμισθώσει την αποθήκη στην Αταλάντη Φθιώτιδας, εντός της οποίας βρέθηκαν μηχανές επεξεργασίας και κοπής καπνού, ανυψωτικά μηχανήματα καθώς και φορτηγά με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας. Διερευνάται εάν πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα ή εάν η μίσθωση των αποθηκών έγινε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών ταυτοτήτων. Τυπικά, πάντως, εις βάρος και των δύο αλλοδαπών έχουν κινηθεί διαδικασίες για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από τις αρμόδιες εισαγγελικές – ανακριτικές αρχές. Η επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δέκα ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Στις συνολικά τρεις αποθήκες που ερευνήθηκαν σε Κάστρο, Αταλάντη αλλά και στην Ελευσίνα βρέθηκαν εκτός από πρώτες ύλες για την παρασκευή λαθραίων τσιγάρων και 126 τόνοι χύμα καπνού.

Οι οκτώ από τους συλληφθέντες περιγράφονται από τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. ως εργάτες στα παράνομα καπνεργοστάσια. Οι άλλοι δύο περιγράφονται αντίστοιχα ως «τσιλιαδόροι» και θεωρείται ότι βρίσκονταν ψηλότερα στην ιεραρχία. Μετά την απολογία τους –τη Δευτέρα– στον ανακριτή κρίθηκαν όλοι τους προφυλακιστέοι, αν και –σύμφωνα με νομικούς κύκλους– οι περισσότεροι είχαν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου, έπειτα από υπόνοιες και πληροφορίες για εμπλοκή 50χρονου ομογενή από το Καζαχστάν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Ο ύποπτος, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για διακίνηση μικρής ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, εντοπίστηκε την 9η Ιουλίου στην Καλλιθέα και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Στο διάστημα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ταυτοποίησαν τον άμεσο συνεργό του, 42χρονο ομογενή από το Καζαχστάν, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ καπνεργάτες εντοπίστηκαν για 1η φορά την 30ή Ιουλίου, τη στιγμή που έβγαιναν από την αποθήκη στην Αταλάντη. Η επιχείρηση σύλληψης έγινε στα διόδια Αφιδνών, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή