Οι μαθητές ιδιωτικών και τα «δωρεάν βιβλία»

Οι μαθητές ιδιωτικών και τα «δωρεάν βιβλία»

Κύριε διευθυντά

Σε πρόσφατη επιστολή αναγνώστριάς σας, που δημοσιεύθηκε στη στήλη «Γράμματα Αναγνωστών», διάβασα με έκπληξη το αίτημά της να δίνονται δωρεάν τα βιβλία και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων (εν προκειμένω Α΄ Δημοτικού). Θα ήθελα να επισημάνω ότι δωρεάν αγαθά δεν υπάρχουν. Κάποιος άλλος ή άλλοι πληρώνουν.

Από πρόχειρη έρευνα διαπίστωσα ότι τα δίδακτρα για την Α΄ Δημοτικού είναι 5.000-6.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ το κόστος μεταφοράς είναι 400 ευρώ επιπλέον.

Το κόστος των βιβλίων της Α΄ Δημοτικού είναι μόλις 21,20 ευρώ, δηλαδή 0,33% του κόστους διδάκτρων και μεταφοράς του μαθητή. Κάθε άλλο σχόλιο νομίζω ότι περιττεύει.

Σπύρος Βασιλειάδης, Οικονομολόγος, Θεσσαλονίκη

Οι μαθητές ιδιωτικών και τα «δωρεάν βιβλία»-1

Μικρές δεσποινίδες που δικαιούνται να ζήσουν σε έναν κόσμο καλύτερο –και πιο καθαρό– εν δράσει σε παραλία της Κορίνθου. Ο σεβασμός προς τους άλλους, η εκρίζωση του «ωχαδελφισμού», η δίχως προνομιακές εξαιρέσεις εφαρμογή των νόμων από το κράτος και η τήρησή τους από τους πολίτες, συγκροτούν βασικά κεφάλαια του κοινωνικού συμβολαίου, όπως με επιστημοσύνη αναλύεται παρακάτω.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή