Ανοιξε πανιά ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανδρου

Ανοιξε πανιά ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανδρου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το μελτέμι να δείχνει τα… δόντια του και με ιστιοπλόους που έχουν διακριθεί σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις και απολαμβάνουν στιγμές αδρεναλίνης στο υγρό στοιχείο, άνοιξε χθες πανιά ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Την εκκίνηση του αγώνα, που διοργανώνουν ο Ναυτικός Ομιλος Ανδρου και ο Ναυτικός Ομιλος Ελλάδος, έδωσαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Τα 28 σκάφη πήραν εκκίνηση με βόρειους ανέμους από τη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης και κατευθύνθηκαν προς το Σούνιο, σε πλεύση 72 ναυτικών μιλίων με προορισμό την πανέμορφη Χώρα της Ανδρου. «Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να διεξάγονται τέτοιοι αγώνες που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά και του αθλητικού τουρισμού», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.  

Ανάμεσα στα πληρώματα βρίσκονται οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής με το γαλανόλευκο «Velos«, ο «ασημένιος» της κωπηλασίας Δημήτρης Μούγιος, ο οποίος έχει πάρει… μεταγραφή στην ιστιοπλοΐα, οι ολυμπιονίκες Λ. Πελεκανάκης, Αν. Κοσματόπουλος, αλλά και ιστιοπλόοι με διεθνείς διακρίσεις, όπως οι Γ. Ανδρεάδης, Στ. Μπόνας, Μ. Μιτάκης, Κ. Μάνθος, Π. Καμπουρίδης, Μ. Πατενιώτης, Αλ. Γεωργιάδης, Στ. Σωτηρίου κ.ά. Αύριο έχει προγραμματιστεί παράκτια ιστιοδρομία 10 ν.μ., ενώ ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την κούρσα Ανδρος – Δύσβατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή