Σε βαθύ ύπνο βρίσκεται το ΕΣΚΑΝ

Σε βαθύ ύπνο βρίσκεται το ΕΣΚΑΝ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι είναι ένα έτος μπροστά στην αιωνιότητα; Τίποτα. Τι είναι, όμως, ένα έτος απραξίας για έναν αθλητή; Μια αιωνιότητα.

Σχεδόν ένα έτος έχει παρέλθει από τον ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης του 2018, ήδη διαφημίζεται ο φετινός και το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ δεν έχει πάρει απόφαση για την πρωταθλήτρια και τον αθλητή που δεν πέρασαν από έλεγχο ντόπινγκ. Υπενθυμίζουμε ότι, μετά τον αγώνα, ζητήθηκε από τους αθλητές να ελεγχθούν. Η αθλήτρια υπέγραψε το σχετικό έντυπο, αλλά αργότερα δεν αισθανόταν καλά και λιποθύμησε. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε δεν επετράπη στους ουρολήπτες να λάβουν ούρα. Ο συναθλητής της, ο οποίος αποδεδειγμένα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, πανικοβλήθηκε βλέποντάς τη λιπόθυμη και πήγε στο ξενοδοχείο για να πάρει τα φάρμακά του. Αμφότεροι ετέθησαν σε διαθεσιμότητα, ώστε να εξετασθεί το θέμα.

Πολύ σωστά έγινε αυτό. Oμως, ένα έτος πέρασε και εξετάζεται ακόμη; Ηδη οι αθλητές έχασαν την αγωνιστική περίοδο του 2019. Θα χάσουν και την αρχή της επόμενης, που σηματοδοτείται από τον κλασικό Μαραθώνιο του Νοεμβρίου;

Αλήθεια, τι περιμένουν οι αρμόδιοι του ΕΣΚΑΝ για να αποφασίσουν; Τόσο περιπλοκή νομικά είναι η υπόθεση; Δεν αντιλαμβάνονται πως οι αθλητές δεν μπορούν να ζουν μέσα σε αέναη αγωνία; Ας τους τιμωρήσουν αν κριθούν ένοχοι. Διαφορετικά, ας τους επιτρέψουν να κάνουν αυτό που τους προσφέρει χαρά.

Αλλά και τι περιμένουν για να ανακοινώσουν τα ονόματα των δύο αθλητών που βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο στο πρωτάθλημα Ελλάδος της άρσης βαρών; Ο κόσμος του αθλήματος βοά, τα ονόματα (ο ένας, μάλιστα, είναι 14χρονος) είναι γνωστά σε όλους, αλλά το ΕΣΚΑΝ σιωπά. Γιατί;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή