Μπασκετ – Ολυμπιακός: Ψάχνει μια επανεκκίνηση

Μπασκετ – Ολυμπιακός: Ψάχνει μια επανεκκίνηση

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θητεία του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο του Ολυμπιακού διήρκεσε 15 μήνες και ολοκληρώθηκε με την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας, όπως ανακοινώθηκε, ενώ ο απολογισμός της δεν αφήνει κανένα θετικό στοιχείο για την απόδοση των «ερυθρολεύκων» σε δύο διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους, τις επιλογές των ξένων παικτών που έκανε και κυρίως την αλλαγή νοοτροπίας. Οσο κι αν το πρόβλημα υγείας του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού είναι απολύτως σεβαστό και έπρεπε να τύχει αμέριστης συμπαράστασης, το έργο του στον Ολυμπιακό είναι σχεδόν μηδαμινό και απολύτως αντιφατικό με το βαρύ βιογραφικό που διαθέτει, τους τίτλους που έχει κατακτήσει και την αξιόπιστη εικόνα των περισσοτέρων ομάδων, συλλογικών και εθνικών που καθοδήγησε.

Ο Μπλατ απέτυχε στον Ολυμπιακό γιατί δεν είχε και τις κατάλληλες προδιαγραφές εργασίας. Το πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας στην περυσινή περίοδο, ο αποκλεισμός από την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, η αποχώρηση από τα πλέι οφ που κατέληξε στον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία, καθώς και οι κάκιστες μεταγραφικές επιλογές του, έστω και με τη δεδομένη οικονομική στενότητα, οδήγησαν με… καθυστέρηση στο «διαζύγιο», αφού ο δεύτερος χρόνος συμβολαίου και η δεύτερη ευκαιρία στον έμπειρο τεχνικό έδωσαν συνέχεια στη… θνησιγενή συνεργασία τους ύστερα από την κατάληξη της χρονιάς.

«Ο Ντέιβιντ Μπλατ υπηρέτησε τον σύλλογο με συνέπεια, θάρρος και αυταπάρνησή σε μια ιδιαίτερα κομβική στιγμή για τον Ολυμπιακό. Μας στήριξε σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις που πήραμε», ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενώ στην προσωπική δήλωσή του, ο προπονητής τόνισε: «Αποφασίσαμε να χωρίσουν οι δρόμοι μας για το καλό και των δύο πλευρών. Το διάστημα της παραμονής μου στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό ήταν ουσιώδες και σημαντικό με πολλές έννοιες».

Αντικαταστάτης του Μπλατ θα είναι ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του ο Λιθουανός Κούστιτς Κεμζούρα, που δήλωσε ότι του ζητήθηκε να καθοδηγήσει την ομάδα για τα δυο επόμενα παιχνίδια της Ευρωλίγκας (με Βαλένθια και Ζενίτ). Ενδέχεται, όμως, να ισχύσει και το «ουδείς μονιμότερος του προσωρινού», γιατί η περίπτωση επιστροφής του Γιώργου Μπαρτζώκα (έρχεται μεθαύριο στην Ελλάδα) στον «ερυθρόλευκο» πάγκο είναι δύσκολη υπόθεση. Αφενός, γιατί δεν έχει γίνει κρούση (είναι άγνωστο αν θα γίνει) και αφετέρου, είναι αβέβαιο αν ο Ελληνας τεχνικός, όσο κι αν αγαπά τον Ολυμπιακό, να αποδεχθεί να εργαστεί ξανά, αν δεν γίνουν άμεσες και ποιοτικότερες αλλαγές στις θέσεις τριών ξένων παικτών. Αν υπάρχει αυτή η οικονομική δυνατότητα από τους αδελφούς Αγγελόπουλους θα φανεί σύντομα, ενώ όπως είπε ο Κεμζούρα, ο Μπλατ είχε εισηγηθεί μετά την απογοητευτική εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν, δύο αλλαγές παικτών. Το όνομα του Τσάβι Πασκουάλ γράφτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Ισπανία, ενώ ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται με ελληνικές επιλογές προπονητών.

• Η νίκη του Ηρακλή με αντίπαλο τον Αρη (82-66), που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη, έπειτα από αυτή που πέτυχε ο «Γηραιός» στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, ξεχώρισε στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στον πάγκο του Ιωνικού επέστρεψε ο Νίκος Βετούλας που οδήγησε πέρυσι την ομάδα της Νίκαιας στην άνοδό της στην Α1 κατηγορία. Τα αποτελέσματα: Πανιώνιος – Ηφαιστος 69-83, Προμηθέας -Ιωνικός 87-80, Ρέθυμνο – Περιστέρι 60-79, ΑΕΚ – Κολοσσός/Χολαργός 93-69, Λαύριο/Κύμη – Παναθηναϊκός 81-112.

• Με τον αγώνα Δάφνης Δαφνίου – Λάρισας (18.00) αρχίζει σήμερα η δεύτερη αγωνιστική της Β΄ φάσης του Κυπέλλου και θα ολοκληρωθεί αύριο με τις αναμετρήσεις Ρεθύμνου – Ηρακλή, Διαγόρα Δρυοπιδέων – Πανιωνίου και Χολαργού (Ρόδος) – Λαυρίου( Κύμη). Στο Κύπελλο γυναικών τα ζευγάρια των προημιτελικών (29/12), είναι: Εσπερίδες – Ηλιούπολη, Χανιά – Ελευθερία Μοσχάτου, Παναθλητικός – Παναθηναϊκός, Δάφνη Αγίου Δημητρίου – Ολυμπιακός.

• Η συνέχιση της θητείας του Θανάση Σκουρτόπουλου στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 και τη διεκδίκηση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, μέσω του προολυμπιακού τουρνουά, αποτελεί την πρώτη επιλογή της ΕΟΚ και αναμένεται να επικυρωθεί εντός του Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή