Κελυφωτά φιστίκια Φθιώτιδας

Κελυφωτά φιστίκια Φθιώτιδας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφράτα, νόστιμα και, το κυριότερο, χωρίς χημική απεντόμωση τα κελυφωτά φιστίκια του Βασίλη Αϊβάζογλου και της Μαίρης Καροπούλου από το Λιανοκλάδι.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: Κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδος ΠΟΠ, χωρίς χημική απεντόμωση και χωρίς καβούρδισμα, διατηρώντας έτσι αναλλοίωτη τη φυσική του γεύση, καθώς και τα θρεπτικά συστατικά του.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Βασίλης Αϊβάζογλου, μετά τις ιατρικές σπουδές του στην Τοσκάνη, επέστρεψε με τη σύζυγό του Μαίρη Καροπούλου στο Λιανοκλάδι και ασχολήθηκαν στην αρχή με την καλλιέργεια και την παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου με εξαιρετικά αποτελέσματα, αφού τα προϊόντα τους είναι ήδη γνωστά και βραβευμένα. Σταδιακά άρχισαν να ασχολούνται με την καλλιέργεια των κελυφωτών φιστικιών Φθιώτιδας και σήμερα καλλιεργούν περί τα 50 στρέμματα (1.000 δέντρα) και παράγουν περίπου 50 τόνους φιστίκι. Φιστίκι που δεν υπόκειται σε καμία χημική απεντόμωση (ψέκασμα) και θερμική επεξεργασία (καβούρδισμα), παρά μόνο στεγνώνει σε θερμοκρασία έως 50°C. Συσκευάζονται με το κέλυφος σε ειδική διπλή συσκευασία βάκιουμ, με την επωνυμία της εταιρεία τους GET (Greek Exquisite Taste: Eλληνικά, εξαιρετικά προϊόντα). Τα βρίσκουμε σε φυσική γεύση, με πάπρικα, με λεμόνι και με ανθό αλατιού.

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ: Στα My Market, Yoleni’s, Παντοπωλείον Μεσογειακής Διατροφής, κατάστημα «Γαστρονόμος» κ.α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: T/25310-85.600. www.greekexquisitetastes.com

Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΕΦ: Φτιαγμένα με μαεστρία, μοιάζουν με καβουρδιστά, χωρίς να είναι. Εξαιρετικές οι αναλογίες τους στην πάπρικα, στο λεμόνι και στο αλάτι.

ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΓΚΡΑΝΟΛΑ

Ανακατεύουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού φιστίκι με λεμόνι (καθαρισμένο) με 1½ φλιτζ. τσαγιού βρόμη, 1/2 φλιτζ. τσαγιού κοπανισμένο λιναρόσπορο, 1/2 φλιτζ. τσαγιού ξερά φρούτα της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα (σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, χουρμάδες), 2 κουτ. σούπας μέλι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλυκού κανέλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

*Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή