Ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης και η Σκιάθος – Επετειακές εκδηλώσεις

Ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης και η Σκιάθος – Επετειακές εκδηλώσεις

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επέτειος των 90 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη (1850-1929), προκαλεί εκδηλώσεις όχι μόνο στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (31/10) αλλά και στη γενέτειρά του, τη Σκιάθο. Στις 26 Οκτωβρίου (ώρα 20.00), στο Πνευματικό Κέντρο Ιερών Ναών Σκιάθου, όπου διατηρούνται το γραφείο του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη και αρκετά προσωπικά αντικείμενα, θα γίνει επετειακή εκδήλωση με πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου. Διηγηματογράφος, ακαδημαϊκός, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής και δοκιμιογράφος, ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης γεννήθηκε στη Σκιάθο τη 15η Οκτωβρίου 1850.

Ομιλητές θα είναι ο συνθέτης Αντώνης Μιτζέλος, ο συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς και ο υπ. διδάκτωρ Θεολογίας του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Κουτούμπας. Ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης θα διαβάσει αποσπάσματα από έργα του Μωραϊτίδη με μουσική συνοδεία από την πιανίστρια Μαριάννα Ρηγανά και η χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας και μαέστρου Φανής Μπαρμπή θα τραγουδήσει μια νέα σύνθεση του Αντώνη Μιτζέλου πάνω σε μελοποιημένη ποίηση του Αλεξάνδρου Μωραϊτίδη. Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον ναό των Τριών Ιεραρχών. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, και ο αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Σταματάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή