Τεράστια πυρκαγιά στο Λος Άντζελες – Απείλησε το Μουσείο Γκετί (βίντεο – φωτογραφίες)

Τεράστια πυρκαγιά στο Λος Άντζελες – Απείλησε το Μουσείο Γκετί (βίντεο – φωτογραφίες)

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα πυρκαγιά που ξέσπασε σε προάστιο του Λος Αντζελες ονομάστηκε Getty καθώς απείλησε το διάσημο Μουσείο Γκετί στο Μπελ Ερ.

Οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης για 40.000 κατοίκους που ζουν στην περιοχή, κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, η οποία ήδη έχει κάψει κτίρια και κατευθύνεται προς την «Πόλη των Αγγέλων», λόγω της φοράς των θυελλωδών ανέμων.

Το ίδρυμα Getty ανακοίνωσε ότι οι εγκαταστάσεις και τα έργα τέχνης που φιλοξενεί δεν κινδυνεύουν από τις φλόγες, καθώς η τεράστια πυρκαγιά μαίνεται στα βόρεια του μουσείου.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια καθώς μαίνονται οι πυρκαγιές   

Η πορεία προς τα νότια της φωτιάς Kincade, που ξέσπασε πριν σχεδόν μία εβδομάδα στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, προς πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές πάνω από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο οδήγησε σήμερα τις αρχές να αυξήσουν σε 180.000 τον αριθμό των κατοίκων που κάλεσαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην περιοχή.

Η φωτιά Kincade και η φωτιά Tick στα προάστια του Λος Άντζελες είναι οι μεγαλύτερες από τις πυρκαγιές που πλήττουν την Καλιφόρνια.

Έως νωρίς σήμερα, περισσότεροι από 3000 πυροσβέστες έδιναν μάχη με τη φωτιά Κινκέιντ, που έχει ήδη κάψει 121.410 στρέμματα βλάστησης, 79 κτίρια και απειλεί άλλα 31.175, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία Cal Fire. Μόλις το 10% της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή