Ποδόσφαιρο: Απρόβλεπτο το Κύπελλο με πρώτο θύμα την Ξάνθη

Ποδόσφαιρο: Απρόβλεπτο το Κύπελλο με πρώτο θύμα την Ξάνθη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γουλιές-δηλητήριο από ένα Κύπελλο που προσφέρει πολύ συχνά εκπλήξεις γεύτηκαν χθες η Ξάνθη και ο Βόλος, πέφτοντας θύματα ομάδων κατώτερης κατηγορίας στα πρώτα παιχνίδια της 5ης φάσης της διοργάνωσης. Η Ξάνθη ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1 από τον Απόλλωνα Λάρισας και ο Βόλος πήρε με το ζόρι ισοπαλία 1-1 με γκολ στις καθυστερήσεις από τον (τρεις κατηγορίες πιο κάτω) Πανσερραϊκό, με μαξιλαράκι ασφαλείας για τις δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 ότι έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους, στις αρχές Δεκεμβρίου. Στο τρίτο παιχνίδι της χθεσινής ημέρας, ο γηπεδούχος είχε πάλι τον πρώτο λόγο, με τον ΠΑΣ Γιάννενα να νικάει 1-0 τη Βέροια και να αποκτά προβάδισμα πρόκρισης.

Η Ξάνθη, ομάδα-έκπληξη (μαζί με τον ΟΦΗ) του φετινού πρωταθλήματος, βρέθηκε τελικά με την πλάτη στον τοίχο, παρότι προηγήθηκε με κεφαλιά του Λισγάρα στο 45΄. Ο Απόλλωνας Λάρισας ισοφάρισε με τον Ναζίμ στο 50΄ και, εκμεταλλευόμενος τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, ολοκλήρωσε την ανατροπή με πλασέ του Μπρέμπου στο 83΄. Παρά την ήττα της, η Ξάνθη παραμένει φαβορί για πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου, λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Θύμα έκπληξης παραλίγο να πέσει και ο Βόλος, ο οποίος απέφυγε την ήττα (1-1) στις Σέρρες με γκολ του Τσαούση στο 90΄. Ο Πανσερραϊκός της Γ΄ Εθνικής είχε πάρει προβάδισμα με γκολ του Γιανναράκη στο 70΄. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κασμερίδη στο 8΄, όπως και ο Βόλος στο 15΄ με τον Μουνίθ. Σημαντικό προβάδισμα πήρε και ο ΠΑΣ νικώντας με 1-0 τη Βέροια στα Γιάννενα, με γκολ του Παμπλίδη στο 47΄. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Λιάσσο στο 86΄.

Η 5η φάση του Κυπέλλου συνεχίζεται σήμερα με τέσσερα παιχνίδια, με πιο ενδιαφέρον αυτό στην Πάτρα, όπου η Παναχαϊκή υποδέχεται στις 19.30 τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θα παίξουν χωρίς οπαδούς λόγω της απαγόρευσης μετακίνησής τους από την αστυνομία. Τα τρία άλλα ματς του σημερινού προγράμματος: Ολυμπιακός Βόλου – Πανιώνιος (15.00), Καλαμάτα – Λάρισα (15.00) και Καβάλα – ΟΦΗ (17.15).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή