Γιατί αυτό το choux έχει 5,20 €

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκέψεις με αφορμή ένα γλυκό που δοκιμάσαμε σε ένα καινούργιο ζαχαροπλαστείο της πόλης.

Σύνθετη, εγκεφαλική, αψεγάδιαστη, «κλινικά» άρτια είναι η καλή ζαχαροπλαστική. Κι επιπλέον έχει γούστο και αισθητική. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτήν υπηρετεί ο Δημήτρης Οικονομίδης στο κατάστημά του στο Νέο Ψυχικό. Θα χρησιμοποιούσα τον όρο «υψηλή», αν δεν ήταν τόσο επιτηδευμένος, απλώς για να προσδιορίσω μια ζαχαροπλαστική με τα καλύτερα υλικά, καμωμένη εκ του μηδενός. Μα πώς αλλιώς; θα μου πείτε. Και όμως, αρκεί μία επίσκεψη σε μια έκθεση ζαχαροπλαστικής, για να αντιληφθεί κανείς ότι η ζαχαροπλαστική χωρίς έτοιμα μείγματα και ευκολίες είναι η εξαίρεση των εξαιρέσεων.

Dimitris Economides, Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, Τ/210-67.55.000.

Madame choux-choux: η ανατομία του γλυκού

Στη βάση του choux, μια διαδοχή κρυμμένων υλικών: τραγανή πραλίνα, κρέμα ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα Valrhona Biskelia (η γεύση της θυμίζει μπισκότο βουτηγμένο σε γάλα), πέρλες σοκολάτας. 

Στη μέση, «διογκωμένη» (χτυπημένη) γκανάς από σοκολάτα Biskelia, σερβιρισμένη με σακούλα ζαχαροπλαστικής. Στο κέντρο της, υγρή καραμέλα.

Από πάνω, choux με τραγανή επιφάνεια από ζύμη κραμπλ 

*Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή