Πού θα βρούμε κασκαβάλ και πάστες κάρι;

Πού θα βρούμε κασκαβάλ και πάστες κάρι;

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ξέρατε ότι η ελληνική αγορά έχει γιαμ αφρικανικά, yuzu Ιαπωνίας και λατινοαμερικανική ζάχαρη πανέλα; Βεβαίως!

Και έχει και ρωσικά πελμένι made in Καλλιθέα, και σοκολατάκια από τη Μόσχα, και χαρίσα από την Τυνησία, και άλλα εξωτικά.

ΓαcτροΗom 

H κυρία Ναταλία Γκαϊνταρένκο ανέλαβε τα τελευταία έξι χρόνια αυτό το ρωσικό παντοπωλείο, που λειτουργεί από το 2003. Στα ράφια του βρίσκουμε προϊόντα από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως τουρσιά, σμετάνα (ξινή κρέμα) και κεφίρ από τη Ρωσία, ανθότυρο (τβορόγκ), σουλουγκούνι και κασκαβάλ από τη Γεωργία και ποικιλία από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, όπως βατόμουρα, μύρτιλα, φραγκοστάφυλα. Οι πελάτες τούς ζητάνε επίσης φιλέτο καπνιστού σολομού, μπρικ και χαβιάρι, σοκολατάκια και καραμέλες από τη Μόσχα, μπισκότα πριάνικι σε διάφορες γεύσεις, καυτερές, πηχτές σάλτσες ατζίκα (με καυτερή κόκκινη πιπεριά, σκόρδο, κόλιανδρο και άλλα μπαχαρικά). Από ποντιακό εργαστήριο στην Καλλιθέα φέρνουν τα πελμένι (γεμιστά ζυμαρικά) με γέμιση κρέας, πατάτα, ανθότυρο αλλά και βύσσινο (!).

Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα, Τ/210-95.73.415.

Salamat

Από το 1992 λειτουργεί η επιχείρηση της οικογένειας Βλάχου, την οποία τα τελευταία χρόνια έχουν αναλάβει τα παιδιά του ιδρυτή Φώτη Βλάχου, ο Στέλιος και η Στεφανία. Γνωρίζουν απέξω κι ανακατωτά τα πάντα για το είδος, την προέλευση και τη χρήση των προϊόντων. Πριν από πέντε μήνες, άνοιξαν και δεύτερο κατάστημα στο Ψυχικό. Πανασιατικά καλούδια, από Ιαπωνία και Φιλιππίνες μέχρι Ταϊλάνδη, Κορέα, Κίνα και Βιετνάμ. Ενδεικτικά βρίσκουμε τα άπαντα της σόγιας, μέχρι και βιολογικές και χωρίς γλουτένη, γιαπωνέζικο ρύζι για σούσι, 100% συμπυκνωμένο χυμό yuzu, πάνκο (ιαπωνική γαλέτα), νιφάδες παλαμίδας ή αλλιώς katsuobushi. Στα ψυγεία τους, φρέσκα udon noodles (χοντρά ιαπωνικά νουντλς σίτου) και noodles γλυκοπατάτας, φασόλια edamame, φύκι kombu. Η γκάμα περιλαμβάνει και κάποια λίγα τουρκικά προϊόντα, όπως ταχίνι, χούμους, πίκλες χαλαπένιο, κόκκινες και πράσινες φακές.

Κορινθίας 24, Αμπελόκηποι, Τ/210-77.96.766, και Λεωφ. Δημοκρατίας 3, Ψυχικό, Τ/216-90.08.612. e-shop: www.salamat.gr.

Wokshop

Στην υπεραγορά ασιατικών τροφίμων στην Κηφισιά, η υπεύθυνη του καταστήματος, Ράνια Τσατσομοίρου, που εργάζεται εδώ από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Wok Shop, από το 2003, θα σας καθοδηγήσει με ένα σωρό συμβουλές και θα σας λύσει όποια απορία έχετε για καθένα από τα περισσότερα από 2.000 προϊόντα που βρίσκουμε στα ράφια τους. Από ρίζες μπαμπού, πίκλες τζίντζερ, πάστες κάρι, μπανανόφυλλα, αλεύρι ταπιόκας, γκαλάνγκαλ, καφίρ λάιμ, αποξηραμένες γαρίδες και soft shell καβούρια μέχρι σκεύη και εργαλεία, όπως γουόκ, ρυζιέρες, steamer, τσόπστικς κ.ά.

Ελαιών 35, Κηφισιά, Τ/210-62.06.008, και eshop www.wokshop.gr

La Tienda

Όλη η Ασία στα ράφια τους. Εταιρεία που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια. Οι ελληνικές κοινότητες από Ταϊλάνδη, Κίνα, Βιετνάμ, Ινδία και Φιλιππίνες το προτιμούν για τα ψώνια τους. Το κατάστημα είναι μεν μικρό, αλλά ιδιαίτερα περιεκτικό. Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των royal umbrella, που έχουν από τα καλύτερα ρύζια jasmine (περίπου είκοσι διαφορετικά είδη), φέρνουν πολύ καλής ποιότητας γάλα, λάδι και κρέμα καρύδας, μεγάλη ποικιλία σε sweet chili sauce και αρκετά βιολογικά προϊόντα. Επίσης, φρέσκο λέμονγκρας, τζίντζερ, sweet tamarind, φύλλα μπανάνας, panda leaves, φρέσκο τόφου και silken τόφου. Η υπάλληλος, η Ειρήνη, θα σας εξυπηρετήσει με γνώση και ευγένεια. Ενδεικτικά, στο τμήμα με τα λατινοαμερικανικά βρήκα ζάχαρη ακατέργαστη πανέλα, τις πάστες aji amarillo, aji rocoto, aji panca, μπαχαρικά όπως achiote, αλεύρι harina pan και harina dulce, τσάι μάτε. Ανάλογα με την εποχή, φέρνουν επίσης μπανάνες plantain, γιούκα (κασάβα), καφέ καρύδα και νερό καρύδας, και επίσης γιαμ και palm cream (moambe) από την Αφρική.

Αγίου Κωνσταντίνου 1, Γλυφάδα, Τ/210-89.82.253.

Μερικές ακόμα «έθνικ» διευθύνσεις

— Αρκετά έθνικ τρόφιμα βρίσκουμε και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ που διαθέτουν ξεχωριστό τμήμα με προϊόντα από όλο τον κόσμo (π.χ. ΑΒ και Θανόπουλος). Ασυνήθιστα μείγματα μπαχαρικών, κοντιμέντα και άλλα είδη (π.χ. ξερό λέμονγκρας, φύλλα καφίρ λάιμ, γκαλάνγκαλ, γκαράμ μασαλά, πετιμέζι ροδιού κ.λπ.) βρίσκουμε και σε καλά μπαχαράδικα (π.χ. Μπαχάρ, Fotsi).

Στο SPOZYWCZY ΓΑCTPOHOM βρίσκουμε προϊόντα από την πρώην Σοβιετική Ένωση, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Από σμετάνα, γκρέτσκα (φαγόπυρο) και ρέγκα σε άλμη (σιλότκα) μέχρι μπαλίκ (βουτυρόψαρο καπνιστό), πελμένι, ξινολάχανο και κατεψυγμένα φρούτα του δάσους.

— Προϊόντα από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης βρίσκουμε επίσης στην Αχαρνών 94, Τ/210-82.38.208, στο Κυψέλης Μάρκετ, Πυθίας 1, Κυψέλη, Τ/211-70.52.034, και στη Μόσχα, Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 220, Καλλιθέα, Τ/210-94.19.883.

— Στο Manila Market βρίσκουμε πανασιατικά προϊόντα, στο Dong Fang κινεζικά και στο Balkh Market πρώτες ύλες για αραβική, περσική και τουρκική κουζίνα. Στο Persepolis πουλάνε περσικά προϊόντα, στην Κλεοπάτρα βρίσκουμε αιγυπτιακές πρώτες ύλες και στην Κυψέλη υπάρχουν πολλά αφρικανικά μικρομάγαζα, όπως το Inter Mini Market και το Udoh.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή