Κατάθεση Πικραμμένου στον Αρειο Πάγο

Κατάθεση Πικραμμένου στον Αρειο Πάγο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη και παράλληλα με τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή βρίσκονται και οι έρευνες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που διερευνούν τις συνθήκες και τους δικαστικούς χειρισμούς για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, χθες κατέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος που ανήκε στους δέκα πολιτικούς που ενοχοποιήθηκαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ οι καταθέσεις τους δεν επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια από κανένα άλλο στοιχείο.

Η κατάθεση του κ. Πικραμμένου κράτησε περί τις τρεις ώρες, ενώ ο ίδιος δεν θέλησε να προβεί σε κάποια δήλωση σχετικά με το περιεχόμενό της. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν κατέθεσε γραπτό υπόμνημα και απάντησε προφορικά σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από τον κ. Ζαχαρή. Το όνομα του κ. Πικραμμένου είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis όταν η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή την άνοιξη του 2018. Ωστόσο, η δικογραφία κατά το μέρος που τον αφορούσε τέθηκε από τις πρώτες στο αρχείο με απόφαση της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθώς δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε καν ένδειξη περί τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, ούτε επιβεβαιώθηκαν κατ’ ελάχιστoν όσα είχαν εις βάρος του κ. Πικραμμένου καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Ο πρώην πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, είχε κάνει λόγο για «μυθιστορηματικές κατηγορίες» και είχε συγκλονίσει με την παρουσία του για την άδικη ενοχοποίησή του. Τότε, μεταξύ άλλων, είχε τονίσει: «Από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού, είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη».

Μετά την κατάθεση Πικραμμένου, οι δύο αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου που διενεργούν τη σύνθετη αυτή έρευνα για τις σκοτεινές πλευρές στην υπόθεση της Novartis, σχετικά με την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών, θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους αξιολογώντας το μέχρι τώρα υλικό που έχουν στα χέρια τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή