Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ηπειρο

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ηπειρο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ηπειρο από την Κόνιτσα μέχρι την Πάργα και από τα Τζουμέρκα μέχρι τους Φιλιάτες.

Οι καταιγίδες συνοδευόμενες κατά τόπους από ισχυρούς ανέμους χτύπησαν με μεγάλη ένταση και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας αλλά και οι υπηρεσίες των Δήμων ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί να καταγράφουν ζημιές. Μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου απομακρύνοντας πέτρες και χώματα.

Τη νύχτα από καταπτώσεις έκλεισε το ένα ρεύμα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης ενώ χρειάστηκε η συνεχής παρουσία μηχανημάτων στην παλιά εθνική Ιωαννίνων-Άρτας καθώς στην περιοχή του Τερόβου καταγράφονταν συνεχείς πτώσεις κλαδιών αλλά και καταπτώσεις λίθων.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στον κάμπο Κεστρίνης-Ραγίου όπου χτυπήθηκαν οι καλλιέργειες μανταρινιών.

Αρκετές ζημιές και προβλήματα στην Πάργα όπου οι δρόμοι έγιναν ποτάμια.

Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται στα Καρδαμίτσια όπου ανεμοστρόβιλος σάρωσε μία ζώνη περιορισμένης ακτίνας ξεριζώνοντας δέντρα ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα σπίτι.

Από το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές της Ηπείρου ενώ η αδυναμία επικοινωνίας των πολιτών με τις «βλάβες» είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες.

Πυροσβεστική υπηρεσία και Αστυνομία πέρασαν μία πραγματική δύσκολη νύχτα με δεκάδες κλήσεις για προβλήματα.

Πηγή: epiruspost.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή