Βότανα βιολογικά από τον Χολομώντα

Βότανα βιολογικά από τον Χολομώντα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταυτότητα προϊόντος

Χαμομήλι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού (ποικιλίες σιδερίτης-σκάρδικα και σιδερίτης-ραϊζέρι), λεβάντα, ρίγανη, φλαμούρι, δεντρολίβανο. Βότανα καλλιεργημένα βιολογικά στα 25-30 στρέμματα της οικογένειας Παπακωνσταντίνου στο χωριό Ταξιάρχης, στη Χαλκιδική, αλλά και αυτοφυή, που συλλέγονται με το χέρι, με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην αδρανοποιούν την ανάπτυξη των φυτών.

Ιστορία: Το 1993, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου μαζί με τον βοτανολόγο Παύλο Χαριστό αρχίζουν να μελετούν και να συγκεντρώνουν τα βότανα που βρίσκονται στο βουνό Χολομώντας. Την ίδια χρονιά δημιουργείται το εργαστήριο επεξεργασίας και συσκευασίας βοτάνων. Από το 2004 η επιχείρηση γίνεται οικογενειακή, με τη συμμετοχή των παιδιών του Νίκου – της Στέλλας και του Κώστα– , και αρχίζει και η συστηματική βιολογική καλλιέργεια των βοτάνων και κάποιων νέων ειδών, όπως η εχινάκεια, ο ζαμπούκος, ο κράταιγος, το μελισσόχορτο.

Πού τα βρίσκουμε: Σε βιολογικές λαϊκές στη Χαλκιδική, σε μεγάλα ξενοδοχεία με τη σήμανση «Ελληνικό πρωινό» και σύντομα και στα καταστήματα «Γαστρονόμος» κ.α. Πληροφορίες:www.holomon.gr/ και Τ/6934-44.44.03. [email protected]

Η γνώμη της σεφ: «Βελούδινα στην υφή, με υπέροχο φυσικό χρώμα και έντονο άρωμα. Σαν να ήμουν στο λιβάδι. Θα τα χρησιμοποιούσα παντού. Σε ροφήματα, σε ζωμούς, σε άλμες». Νένα Ισμυρνόγλου

+ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αρωματικό νερό

Ένα αρωματικό μείγμα που αντικαθιστά τον ζωμό στα μαγειρευτά. Με την προσθήκη 100 γρ. αλατιού + 40 γρ. ζάχαρης γίνεται άλμη για τα κρεατικά μας.

Βράζουμε 1.500 ml νερό με 1/2 φλιτζ. χαμομήλι (ή 4-5 κλωναράκια φασκόμηλου), 1 δάφνη, 1 κλαράκι λεβάντας και φλούδες από 1 πορτοκάλι για 5-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε από 10 έως 30 λεπτά, να αρωματιστεί το νερό. Σουρώνουμε και χρησιμοποιούμε. 

* Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή