Ρεβίθια λεμονάτα με μπέικον

Ρεβίθια λεμονάτα με μπέικον

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο  / Προετοιμασία: 5΄, Αναμονή: 1 βράδυ, Μαγείρεμα: 2 ώρες + 30΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 300 γρ. μπέικον
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • χυμός από 1-2 λεμόνια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το μπαχάρι και αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Μεταφέρουμε το όλον σε γάστρα και προσθέτουμε τόσο  νερό ώστε να σκεπαστούν τα ρεβίθια.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο και το κοκκινοπίπερο και σκεπάζουμε με το καπάκι. Ψήνουμε για 1 ώρα, δοκιμάζουμε το αλάτι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε.

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 110°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς καπάκι για περίπου 1-1½ ώρα, μέχρι να γίνουν τα ρεβίθια.  

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή