Η ομάδα εθελοντών της Stoiximan ξεκινά ένα παιχνίδι για καλό σκοπό!

Η ομάδα εθελοντών της Stoiximan ξεκινά ένα παιχνίδι για καλό σκοπό!

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόση ώρα χρειάζεται για να φυτέψεις 500 δέντρα; Όχι πολλή, όπως προκύπτει από την πρόσφατη δράση των The GAIMERS, την ομάδα εθελοντισμού των εργαζομένων της Stoiximan που ξεκίνησε τη δράση της πριν από λίγους μόνο μήνες. Με στόχο να ξεκινήσει ένα παιχνίδι για καλό σκοπό, η εταιρεία εγκαινίασε το πρόγραμμα εθελοντισμού εργαζομένων της, που σχεδόν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του συγκέντρωσε περισσότερους από 150 εθελοντές! Η δεντροφύτευση στο Μάτι και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Νέου Βουτζά είναι μία από τις πρώτες δράσεις της ομάδας, που το Σάββατο 2 Νοεμβρίου συγκέντρωσε περισσότερα από 60 μέλη μαζί με τις οικογένειές τους και την όρεξη να προσφέρουν στον σημαντικό αυτό σκοπό.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο εκτεταμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, που ξεκίνησε το 2017 και σήμερα εστιάζει στην Τεχνολογία, στο Υπεύθυνο Παιχνίδι και στον Αθλητισμό, ενώ η συγκεκριμένη δράση στην ευρύτερη ενεργοποίηση της εταιρείας για το Μάτι, που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου με τη στήριξη του τουρνουά 3on3 Παναγιώτης Χαμηλοθώρης και θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή έργων υποδομής για τους ανθρώπους της περιοχής.

Ωστόσο οι GAIMERS δεν κάνουν μόνο αυτό. Σε μια μάλλον καινοτόμα προσέγγιση του εθελοντισμού σε εταιρικό επίπεδο, οι εθελοντές, που προέρχονται από όλα τα τμήματα της εταιρείας, σταδιακά συμμετέχουν σε όλες τις διαστάσεις των κοινωνικών δράσεων της εταιρείας, από τη στρατηγική μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση. Σε αυτό το πλαίσιο συμμετείχαν και σε ένα τετράωρο workshop που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το HIGGS, την πρώτη θερμοκοιτίδα για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στην Ελλάδα, και σχεδίασαν προτάσεις για τις δικές τους δράσεις μαζί με έξι οργανισμούς από όλη την Ελλάδα, με ιδέες από εκπαιδευτικές δράσεις από απόσταση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την εκπαίδευση σε θέμα τεχνολογίας ανθρώπων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέχρι να στείλουν τους «Μικρούς Ήρωες», το βραβευμένο πλέον πρόγραμμα της εταιρείας από το 2017, στο Διάστημα! Στο επόμενο στάδιο, οι προτάσεις θα διαγωνισθούν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Stoiximan για την ερχόμενη χρονιά.

Η ομάδα εθελοντών της Stoiximan ξεκινά ένα παιχνίδι για καλό σκοπό!-1

«Αυτή είναι μία από τις πολύ περήφανες στιγμές της Stoiximan», σχολίασε σχετικά η κ. Αγγελική Παπαδοπούλου, Corporate Affairs Director της εταιρείας. «Η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι περισσότερο από αυτό που κάνουμε, είναι αυτό που είμαστε. Δημιουργήσαμε μια ομάδα εθελοντών για να εμπλακούν σταδιακά σε όλες τις διαστάσεις των κοινωνικών μας δράσεων, από τη στρατηγική μέχρι την υλοποίηση, για να είναι η κινητήρια δύναμη για μια διαφορετική ανάπτυξη: των ανθρώπων που συμμετέχουν, της εταιρείας στην οποία εργαζόμαστε, της κοινωνίας όπου ζούμε. Η συγκινητική σχεδόν συμμετοχή των ανθρώπων μας σε αυτό το κάλεσμα αποδεικνύει ότι για μας η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι υπόθεση ενός τμήματος, αλλά ολόκληρης της εταιρείας, ενός ζωντανού οργανισμού με δυναμική, όραμα και πάθος για ό,τι κάνουμε. Και έχουμε να κάνουμε πολλά».

Λιγότερες από δύο ώρες λοιπόν χρειάστηκαν οι GAIMERS by Stoiximan για να φυτέψουν τα 500 δέντρα που προμηθεύτηκε για λογαριασμό τους η παγκόσμια εκστρατεία αναδάσωσης we4all στην πρώτη δράση εταιρικού εθελοντισμού. Με την αυθόρμητη κραυγή «δεν σταματάμε μέχρι να φτάσουμε στη θάλασσα!» οι άνθρωποι της εταιρείας ολοκλήρωσαν την αναδάσωση πιο γρήγορα από τον στόχο τους και δηλώνουν ήδη έτοιμοι για την επόμενη αποστολή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή