Eτοιμο το στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Eτοιμο το στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ μήνες απομένουν μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και το εθνικό στάδιο που θα αποτελέσει τον κύριο χώρο τόσο για τους Ολυμπιακούς όσο και για τους Παραολυμπιακούς είναι έτοιμο. Κόστισε 1,3 δισ. ευρώ και τα περισσότερα από τα υλικά κατασκευής του έχουν συμβολική σημασία.

Το στάδιο, όπου θα διεξαχθούν οι τελετές έναρξης και λήξης, θα παραδοθεί στους διοργανωτές στις 30 Νοεμβρίου, αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι ασφαλείας. Η κατασκευή του άρχισε το 2016, με αρχιτέκτονα τον Ιάπωνα Κενγκ Κούμα, στον χώρο όπου υπήρχε το στάδιο που φιλοξένησε τους Αγώνες του 1964. Η πρόσοψή του είναι καλυμμένη  με φυτά και έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο. Στη στέγη του υπάρχουν ξύλα που προέρχονται από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας, ενώ μετά τους Ολυμπιακούς αναμένεται να ανακαινιστεί και να δοθεί σε ιδιώτες.

Κι ενώ στο Ολυμπιακό Στάδιο θα διεξαχθούν αγώνες του στίβου, ο μαραθώνιος και το βάδην θα πραγματοποιηθούν 800 χιλιόμετρα μακριά από αυτό, στο Σαπόρο. Αιτία γι’ αυτή την αλλαγή αποτέλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες της διοργανώτριας πόλης. Ετσι, οι διοργανωτές πρότειναν το πάρκο Οντόρι, το οποίο αποτελεί σημείο εκκίνησης και τερματισμού του ετήσιου μαραθωνίου Χοκαΐντο. Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα σημεία απ’ όπου θα περάσουν οι αθλητές θα είναι ο πύργος της τηλεόρασης του Σαπόρο, η πανεπιστημιούπολη της πόλης κ.ά. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κατά τη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Στο μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δύο ρομπότ-μασκότ σε δημοτικό σχολείο. Τα ονόματά τους, Μιραϊτόουα και Σομέιτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή