Κλειστά τα σχολεία σε Κύθηρα και Κίσσαμο Χανίων – Κανένα πρόβλημα για τα σχολεία της Αττικής

Κλειστά τα σχολεία σε Κύθηρα και Κίσσαμο Χανίων – Κανένα πρόβλημα για τα σχολεία της Αττικής

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για τα σχολεία της Αττικής μετά το σημερινό σεισμό νότια των Κυθήρων, αντιθέτως κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία στο νησί για την ασφάλεια των μαθητών, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη, προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για το αν υπάρχουν προβλήματα στο νησί, εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Με εντολή του ιδίου, κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας που βρίσκεται στα Κύθηρα πραγματοποιεί αυτοψίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση των κτισμάτων.

Πρόκειται για κλιμάκιο τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται στο νησί λόγω έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, και αυτή την ώρα υπό τον συντονισμό της αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη πραγματοποιεί αυτοψίες σε όλα τα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, για τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί από το σεισμό.

Για την ασφάλεια των μαθητών, αλλά και προκειμένου οι μηχανικοί να επιθεωρήσουν την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, όλα τα σχολεία στα Κύθηρα σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Χανιά: Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Κισσάμου λόγω του σεισμού

Κλειστά με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, λόγω του σεισμού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «ο δήμαρχος Κισσάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης, αποφάσισε την εκκένωση σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου καθώς και των Παιδικών Σταθμών».

Σύμφωνα με την υπ' αρ. 1099/2019 απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους προς αποφυγή πανικού σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για περίπτωση επικείμενων μετασεισμών.

Ηράκλειο: Κανονικά το μάθημα στα σχολεία μετά το σεισμό

Επέστρεψαν και πάλι στις τάξεις τους οι μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου και των Χανίων, οι οποίοι μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις αυλές.

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, σημείωσε ότι μετά από ένα πρώτο έλεγχο των σχολείων από τους διευθυντές, με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου και Χανίων, τα παιδιά αποφασίστηκε να παραμείνουν στα σχολεία και να ολοκληρώσουν κανονικά το πρόγραμμά τους, καθώς δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή