Το 7ο Χριστουγεννιάτικο Γκαλά για το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου

Το 7ο Χριστουγεννιάτικο Γκαλά για το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεσμός πλέον της αθηναϊκής ζωής, το ετήσιο γκαλά για το πρώην βασιλικό Κτήμα Τατοΐου διοργανώνεται πάντα τέτοια εποχή ώστε να έχει λάμψη και να φέρνει χαρά. Οπως κάθε χρόνο είναι όλα προσεγμένα στην εντέλεια, ο χώρος, οι ερμηνευτές, το πρόγραμμα, ο διάκοσμος, όλα συντελούν σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που γράφει ιστορία και η οποία χαράσσεται στη μνήμη. Είναι μια βραδιά που ενώνει, προκαλεί αισθήματα ευφορίας και συγκίνησης και συμβάλει στη διάσωση του Κτήματος Τατοΐου. Κοινός παρονομαστής, κάθε χρόνο, η υψηλή καλλιτεχνική στάθμη που την εγγυώνται οι εκλεκτοί σολίστ. Με σολίστ στο πιάνο τον Δημήτρη Γιάκα και στο βιολί τον Παναγιώτη Τζιώτη, τέσσερις εξαιρετικοί μονωδοί θα συμβάλουν στην επιτυχία της βραδιάς: οι σοπράνο Αρτεμις Μπόγρη και Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός και ο τενόρος Γιάννης Καλύβας. Θα αποδώσουν αξέχαστες μελωδίες από οπερέτες και μιούζικαλ σε ένα πρόγραμμα που ξεχειλίζει χαρά.

Φέτος, το 7ο Χριστουγεννιάτικο Γκαλά θα γίνει τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ώρα 8 μ.μ., στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός (πλατεία Καρύτση 8). Οπως κάθε χρόνο η διοργάνωση είναι του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου και στόχος είναι η ενίσχυση του Ταμείου Μελετών Αποκατάστασης των ιστορικών κτιρίων του Κτήματος. Και φέτος όλα τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν αποκλειστικά για τη μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου του Οινοποιείου, «το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης», όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, Βασίλης Κουτσαβλής.

«Είναι από τα παλαιότερα κτίρια του κτήματος και μια πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής κρασιού για την εποχή του. Στόχος είναι η αναστήλωση και η επαναλειτουργία του Οινοποιείου, καθώς και η βιολογική παραγωγή κρασιού, η πώληση του οποίου θα αποφέρει έσοδα για τη συντήρηση του Κτήματος. Για να καλυφθεί το κόστος της μελέτης διοργανώνονται τακτικές ενέργειες fundraising, καθώς το κόστος της μελέτης είναι ιδιαιτέρως υψηλό λόγω του μεγέθους του κτιρίου και των ειδικών απαιτήσεων». H εμπειρία του γκαλά για το κοινό είναι ιδιαίτερη. Στην εξαίρετη αίθουσα του Συλλόγου «Παρνασσός», οι ερμηνευτές θα χαρίσουν κοσμαγάπητες μελωδίες. Στο πρώτο μέρος, θα ακουστούν άριες και τραγούδια από την «Εύθυμη Χήρα», τον «Βαφτιστικό», το «Kiss Me Kate», τη «Νυχτερίδα», τους «Αθλίους», κ.ά. Στο δεύτερο μέρος, θα υπάρχει έμφαση στο μιούζικαλ με κομμάτια από το «Καμπαρέ», το «Ωραία μου Κυρία», το «Φάντασμα της Οπερας», τη «Μελωδία της Ευτυχίας», κ.ά. Τον στολισμό της αίθουσας υπογράφει φέτος ο σχεδιαστής λουλουδιών Μάριος Βαλλιάνος. Τα κοσμήματα θα είναι του οίκου Ζολώτας. Εισιτήρια: www.ticketservices.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή