Οκτώ άτομα στο νοσοκομείο ύστερα από πυρκαγιά στην Καλλιθέα

Οκτώ άτομα στο νοσοκομείο ύστερα από πυρκαγιά στην Καλλιθέα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε παιδιά και τρεις ενήλικες διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων με αναπνευστικά προβλήματα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε τετραώροφη πολυκατοικία στην Καλλιθέα, γύρω στις 23.00 χτες το βράδυ, ενώ συνολικά 18 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες, με κλιμακοφόρο όχημα και από το κλιμακοστάσιο.

Ειδικότερα, οι πυροσβέστες κατέβασαν με το κλιμακοφόρο όχημα πέντε άτομα, ενώ άλλους 13 τους βοήθησαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο, από όπου είχαν προλάβει να απομακρυνθούν και άλλοι κάτοικοι της πολυκατοικίας.

Τα πέντε παιδιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν διατρέχουν κίνδυνο, ωστόσο χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια λόγω των καπνών που εισέπνευσαν, ενώ σε ιδιωτικό θεραπευτήριο διακομίστηκαν οι τρεις ενήλικες, όπου παράμεινε μόνο ένας, και αυτός προληπτικά, λόγω του ότι έχει καρδιολογικά προβλήματα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου της πολυκατοικίας στην οδό Ανδρομάχης 194-195. Οι φλόγες ξεκίνησαν από το σαλόνι και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών της Πυροσβεστικής, πιθανόν να προκλήθηκε από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, ή κάποιο θερμαντικό σώμα.

Οι ένοικοι αντιλήφθηκαν έγκαιρα την πυρκαγιά και απομακρύνθηκαν σώοι, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, εφιστώντας την προσοχή στο κέντρο επιχειρήσεων ότι υπάρχουν άνθρωποι στο κτίριο.

Για το λόγο αυτό πήγε αμέσως κλιμακοφόρο όχημα με το οποίο απεγκλωβίστηκαν τα πέντε άτομα από τους άλλους ορόφους, και απομακρύνθηκαν οι υπόλοιποι.

Η πυρκαγιά σβήστηκε γρήγορα από 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, αλλά λόγω των πολλών αντικειμένων στο σαλόνι προκλήθηκαν εκτενείς ζημιές στο χώρο, καθώς οι πυκνοί καπνοί που δημιούργησαν αναστάτωση και πανικό.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή