Διαγωνισμός ΤΑΙΠΕΔ για 165 στρέμματα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Διαγωνισμός ΤΑΙΠΕΔ για 165 στρέμματα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκήρυξε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση ακινήτου συνολικής έκτασης 165.460,40 τ.μ., που βρίσκεται στον πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου. Η νέα αυτή προσπάθεια αξιοποίησης του ακινήτου (έχουν προηγηθεί και άλλες άγονες) προβλέπεται να γίνει με τις υφιστάμενες εκτός σχεδίου διατάξεις, από τις οποίες προκύπτουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, ειδικά στον τομέα των logistics, καθώς μεταξύ άλλων διαθέτει και υποτυπώδη λιμενική υποδομή, κληροδότημα των έργων που κατασκευάστηκαν για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της  καλωδιωτής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (σε δύο τμήματά του έχουν διαμορφωθεί τεχνητές σταθερές προβλήτες).

Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση ανατολικά του οικισμού του Αντιρρίου, πλησίον της απόληξης της γέφυρας. Το ακίνητο αποτελείται από τέσσερα επιμέρους τμήματα και χρησίμευσε στο παρελθόν ως εργοτάξιο για την κατασκευή της. Ο διαγωνισμός   διεξάγεται σε μία φάση και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους έως τις 27 Μαρτίου 2020. Η Τράπεζα Eurobank Ergasias και η Cerved Property Services λειτουργούν για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και η Μαχάς & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία ως νομικός σύμβουλος. Το ακίνητο βρίσκεται επί της Ιονίας Οδού, σε κομβικό σημείο για οδικές μεταφορές και ιδιαίτερα προνομιούχο για την εξυπηρέτηση θαλάσσιων μεταφορών. Ετσι, συγκριτικά πλεονεκτήματά του θεωρούνται η θέση του στο κέντρο ενός  σύγχρονου συγκοινωνιακού – διαμετακομιστικού κόμβου που συνδέει την Πελοπόννησο με τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και την Ηπειρο, καθώς και με την υπόλοιπη Ευρώπη, αφού οι λιμένες της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αποτελούν κύριες πύλες της Ελλάδας προς τη Δυτική Ευρώπη, το εκτεταμένο θαλάσσιο μέτωπό του καθώς και το μέγεθός του. Η σύνδεση με την Ιονία Οδό είναι άμεση. Το ακίνητο απέχει 211 χλμ. από την Αθήνα, 15 χλμ. από την Πάτρα και 205 χλμ. από τα Ιωάννινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή