Πρωτότυπες παραστάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις στην Κηφισιά

Πρωτότυπες παραστάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις στην Κηφισιά

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποκριτική Τέχνη συνδιαλέγεται με την εικαστική και τη μουσική, στις πρωτότυπες παραστάσεις και στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνονται και τον Φεβρουάριο, κάθε Κυριακή πρωί 12-1, για παιδιά και γονείς, στην Κηφισιά. Οι μικροί φίλοι (3-12 ετών) θα ψυχαγωγηθούν στην Artion Galleries – Artion Education (Αργυροπούλου 1-3) με ζωντανή αφήγηση αρχαιοελληνικών μύθων, μουσικο-κινητικά διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα, παιδικές θεατρικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο.

Αφήγηση παραμυθιού, σ’ έναν χώρο υψηλής αισθητικής, όπου φιλοξενούνται έργα εικαστικών δημιουργών διεθνούς φήμης. Αρχαϊκή και σύγχρονη εποχή συγχωνεύονται και μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους σε παραμυθένιους χώρους, ενδυναμώνοντάς τους με αξίες πανανθρώπινες (φιλία, γενναιοδωρία, αλληλεγγύη, ανθρωπισμός, φιλοπονία,κ.ά) ώστε τα παιδιά να επιδιώκουν ακούραστα το στόχο τους και να τροφοδοτούν το όραμά τους. Κάτω από αυτή την οπτική την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, η πρωτοπόρος της νεο-αφήγησης Σάσα Βούλγαρη, θα αφηγηθεί «Ο Ηρακλής και οι Αθλοι του» ενώ θα την συνοδεύουν τα μουσικά της όργανα από όλο τον κόσμο.

Ακολουθεί την Κυριακή 9, η παιδική παράσταση με πολύ χιούμορ από την Ομάδα κουκλοθεάτρου Κόκου-Μουκλό «Τα Μαγικά Καρυδότσουφλα», μια σύγχρονη διασκευή ενός παλιού, επίκαιρου σκωτσέζικου παραμυθιού το οποίο πραγματεύεται τη φιλία ως σημαντική παναθρώπινη αξία.

Την Κυριακή 16 του μηνός μουσικο-κινητικό, διαδραστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα "από τη Μπαρόκ στη μοντέρνα Τέχνη", αφιερωμένο στον Johannes Chrsysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart, με τη μουσικοπαιδαγωγό Ελένη Γεράκη. Παιδιά και γονείς, θα ταξιδέψουν με πολύ γνωστά έργα, αναπτύσσοντας τη δημιουργική τους φαντασία, το συναίσθημά τους, τόσο σε maggiore όσο και σε minore ύφος. Θα βιώσουν πώς τα παραμύθια του Charles Perrault την περίοδο αυτή, αποκτούν λογοτεχνική μορφή, χάρις στους αδελφούς Grimm.

Οι πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις του Φεβρουαρίου τελειώνουν την Κυριακή 23 του μηνός όπου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου, η θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι, έρχεται με τη «Φάρμα του Διαδικτύου», μία  παράσταση πανευρωπαϊκά βραβευμένη, να ψυχαγωγήσει αλλά και να προβληματίσει μικρούς και μεγάλους, σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, με τρόπο άμεσο αλλά και διασκεδαστικό, με ευαισθησία και χιούμορ και το δυνατό στοιχείο.. της έκπληξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή