Η ψυχρή εισβολή επηρεάζει ήδη τη Βόρεια Ελλάδα – Σε πτώση η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

Η ψυχρή εισβολή επηρεάζει ήδη τη Βόρεια Ελλάδα – Σε πτώση η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα το πρωί χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις καταγράφονται στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης και της Μακεδονίας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτώση σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στην ελάχιστη τιμή την Πέμπτη ή τις πρώτες ώρες της Παρασκευής.

Στην Αττική ξέσπασε λίγο πριν από τις δέκα το πρωί καταιγίδα η οποία ωστόσο δεν ήταν μεγάλης διάρκειας. 

Για το υπόλοιπο της σημερινής ημέρας, χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των νοτίων ηπειρωτικών και της Ηπείρου, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Βροχές αναμένονται στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στα νότια ηπειρωτικά και κατά τόπους σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη και ενδεχομένως και σε άλλες νησιωτικές περιοχές, θα είναι κατά τόπους έντονα.

Αύριο, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βόρειων Κυκλάδων και σταδιακά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των παραπάνω περιοχών. Χιονοπτώσεις, επίσης, αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη. Ιδιαίτερα για την Αττική, αναμένονται βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, που από το πρωί θα επηρεάσουν σταδιακά και περιοχές χαμηλού υψομέτρου κυρίως στα βόρεια του νομού.

Οι άνεμοι σήμερα θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, ενώ αύριο θα στραφούν σε βόρειους και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Χιονίζει στα ορεινά του νομού Τρικάλων

Χιονίζει στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο οποίος διαθέτει 14 μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν τις επόμενες ώρες.

Προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Προβλήματα σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν δημιουργήσει οι ισχυροί άνεμοι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» στις 14:55 το μεσημέρι για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο, Θήρα.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Κατά την κρίση του πλοιάρχου εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Σαλαμίνα, Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή