Ο Τζέραρντ Μπάτλερ, που υποδύθηκε τον Λεωνίδα στους «300», έρχεται στη Σπάρτη

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ, που υποδύθηκε τον Λεωνίδα στους «300», έρχεται στη Σπάρτη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τότε που εξελέγη δήμαρχος Σπάρτης, ο Πέτρος Δούκας έθεσε μία σειρά διαφορετικών προτεραιοτήτων, που απλώθηκαν πέραν από τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Εχοντας συσσωρεύσει πολύτιμη εμπειρία από την πολιτική του καριέρα, εστίασε στην εξωστρέφεια: «Η λέξη “Sparta” είναι εξίσου γνωστή με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, είναι συνδεδεμένη με την ελληνική Ιστορία, φέρει συμβολισμούς και είναι κρίμα που τόσον καιρό δεν είχαμε κάνει προσπάθειες να διαφημίσουμε τα κάλλη της και τα μνημεία της εκτός συνόρων», μου είχε πει ήδη από τους πρώτους μήνες του στον δημαρχιακό θώκο.

Την Τρίτη, στο Theoxenia Palace Hotel, ο δήμαρχος και η επίτιμη πρέσβειρα της πόλης Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου μας έδωσαν μια πρώτη γεύση για το πώς σκέφτονται να προωθήσουν την προβολή της Σπάρτης και κατ’ επέκταση της χώρας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με αιχμή τον εορτασμό των 2.500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών. Μία από τις εκπλήξεις είναι ότι ο σταρ του Χόλιγουντ Τζέραρντ Μπάτλερ, που ενσάρκωσε τον Λεωνίδα στη γνωστή ταινία, θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στη Σπάρτη, μαζί με τους Αμερικανούς κινηματογραφικούς παραγωγούς Τζάνι Νουνάρι και Αλαν Σίγκελ, οι οποίοι έχουν μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό τους, όπως το «Seven» και το «Νησί των Καταραμένων». Μαζί τους, ο διάσημος –λακωνικής καταγωγής– ηθοποιός Μπίλι Ζέιν.

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ, που υποδύθηκε τον Λεωνίδα στους «300», έρχεται στη Σπάρτη-1

Ο Tζέραρντ Μπάτλερ ως Λεωνίδας, στην ταινία «300».

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι θα κάνουν μία σειρά δράσεων για τη διεθνή προβολή της πόλης. Οι Αμερικανοί αποδέχθηκαν αφιλοκερδώς την πρόσκληση, αψηφώντας όλες τις δυσκολίες για να βρεθούν στη Σπάρτη, να τιμήσουν τον Λεωνίδα, τους «300» και τους 700 Θεσπιείς. Θα αναγορευθούν επίτιμοι  δημότες Σπάρτης και θα συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας, στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τη Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου, που συνέβαλε αποφασιστικά στο εγχείρημα, προσφέροντας την ιδέα καθώς και οργανωτική αλλά και υλική στήριξη.

Εκείνη με τη σειρά της υπογράμμισε: «Ολοι οι προσκεκλημένοι μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας άμεσα και αφιλοκερδώς και παρά τη διεθνή συγκυρία, επειδή αγαπούν την Ελλάδα και αναγνωρίζουν τη διαχρονική της αξία ως παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, πολιτισμού και Ολυμπισμού». Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Παύλος Ευθυμίου, συντονιστής της ομάδας των Partners στήριξης της Δράσης, αλλά και ο επικεφαλής της, δρ Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι  θα γίνουν οι κατάλληλες επαφές με στόχο την προσέλκυση και άλλων κορυφαίων παραγωγών, ώστε να γυριστούν ταινίες παγκόσμιας απήχησης στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή