Αλλάζουν όψη τα Αστέρια στη Γλυφάδα

Αλλάζουν όψη τα Αστέρια στη Γλυφάδα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανάπλαση των Αστεριών στη Γλυφάδα, αν και οι πρόσφατες εξελίξεις είναι πιθανό να μεταθέσουν το σχετικό χρονοδιάγραμμα προς τα μέσα του θέρους. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Grivalia, μέλους του ομίλου Eurobank, αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται η επεξεργασία των αρχιτεκτονικών σχεδίων, σε στενή συνεργασία με τον διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο πολυτελείας, ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση των εγκαταστάσεων φιλοξενίας. Μάλιστα, το θετικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν έχει κάποια αρνητική επίδραση, δεδομένου ότι πρόκειται για εργασίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και απομακρυσμένα. Αυτό που ξεκαθαρίζει ο κ. Γιώργος Χρυσικός, επικεφαλής της Grivalia Management, η οποία «τρέχει» τις σχετικές διαδικασίες, είναι ότι επιδίωξη της εταιρείας ήταν να έχει το πράσινο φως των στελεχών του operator του ακινήτου, δηλαδή της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας, ακόμα και για την παραμικρή σχεδιαστική ή αρχιτεκτονική λεπτομέρεια. Μόλις ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία και εκδοθούν και οι τελευταίες άδειες, θα ακολουθήσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για υποβολή προσφορών από συγκεκριμένες κατασκευαστικές εταιρείες, που έχει επιλέξει η Grivalia.

Υπενθυμίζεται ότι τα Αστέρια Γλυφάδας θα αποτελέσουν ένα μοναδικό προορισμό τουρισμού και αναψυχής, καθώς θα συνδυάζουν πολυτελείς υπηρεσίες διαμονής και φιλοξενίας, με χαρακτήρα τουριστικού θερέτρου εντός όμως του αστικού ιστού, αποτελώντας ένα σημαντικό κομμάτι του «παζλ» της Αττικής Ριβιέρας. Συνολικά, προβλέπεται η αξιοποίηση μιας έκτασης 285 στρεμμάτων, την οποία είχε αποκτήσει η Grivalia το 2017, μέσω του τουριστικού της «βραχίονα», της Grivalia Hospitality. Συγκεκριμένα, είχε αποκτηθεί το 80% της εταιρείας Ναυσικά, αντί ποσού 30 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω εταιρεία έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της έκτασης, έχοντας υπογράψει συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης, η οποία ολοκληρώνεται το 2081.

Η κάλυψη του ακινήτου δεν θα ξεπεράσει το 1%, κάτι που σημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν δεν θα ξεπερνούν τα 28.500 τ.μ. Επί της ουσίας, η Grivalia δεν προτίθεται να αξιοποιήσει το σύνολο του διαθέσιμου συντελεστή προτιμώντας να «πατήσει» στην ήδη ανεπτυγμένη υποδομή των 20.000 τ.μ.

Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων και 400 κλινών, σουίτες και επιπλωμένες βίλες, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης.

Πριν από λίγες ημέρες, η Grivalia ολοκλήρωσε, για λογαριασμό της Eurobank, και την απόκτηση τεσσάρων ακινήτων της αλυσίδας λιανεμπορίου Σκλαβενίτης, αντί συνολικού τιμήματος 117 εκατ. ευρώ. Το σχετικό δεσμευτικό προσύμφωνο είχε υπογραφεί πριν από περίπου ένα χρόνο, λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία συγχώνευσης της τότε Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ με την τράπεζα Eurobank. Δύο από τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται στην Αθήνα και άλλα δύο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για σημαντικά κτίρια, συνολικής επιφάνειας 90.000 τ.μ., αποτελούμενη από χώρους κύριας χρήσης καθώς και υπόγειους βοηθητικούς χώρους, και είναι πλήρως εκμισθωμένα στον όμιλο Σκλαβενίτη. Στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται η καταβολή επιπλέον 2,1 εκατ. ευρώ, μετά την πάροδο συγκεκριμένης χρονικής προθεσμίας και εφόσον συντρέξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η απόδοση της συγκεκριμένης επένδυσης βρίσκεται πλησίον του 9%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή