Μαθαίνοντας για τον ιό, θωρακίζουμε την υγεία μας

Μαθαίνοντας για τον ιό, θωρακίζουμε την υγεία μας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Μία είδηση γέμισε αισιοδοξία την Ιταλία και όλο τον κόσμο τη σκοτεινή εποχή της πανδημίας, την ίδια στιγμή που οι ειδικοί με τις γνώσεις τους προσπαθούν να απλουστεύσουν τη ζωή μας, καθησυχάζοντας τους φόβους μας.

Οπως αποδεικνύεται, ο πόλεμος του κορωνοϊού δεν είναι χαμένος ούτε για τους πιο ηλικιωμένους. Ζωντανό παράδειγμα της ελπίδας η 86χρονη Τζιάνα από τη Λομβαρδία, που ανέρρωσε πλήρως από COVID-19, αφού νοσηλεύτηκε επί επτά εβδομάδες και πήρε εξιτήριο, καταχειροκροτούμενη από το περιφερειακό νοσοκομείο του Καστελπουστερλέγκο.

Πιο ανησυχητική, μια κινεζική μελέτη δύο παιδιατρικών νοσοκομείων, σε Γουχάν και Σαγκάη, σε 33 εγκύους που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Οπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα στην επιθεώρηση Jama Pediatrics, τρία από τα νεογέννητα έπασχαν από COVID-19 και φαίνεται ότι είχαν προσβληθεί στην ενδομήτριο ζωή. Ολα εμφάνισαν πολύ ήπια συμπτώματα και ανέρρωσαν πλήρως.

Οσο περισσότερα μαθαίνουμε για τον κορωνοϊό τόσο καλύτερα θωρακίζουμε την υγεία μας. Σύσταση απηύθυνε η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας σε όσους φορούν φακούς επαφής, να τους αντικαταστήσουν με γυαλιά που αφενός θα τους προστατεύσουν μερικώς από τα επικίνδυνα σταγονίδια, αλλά και θα τους αποτρέψουν από το να ακουμπούν τα μάτια τους με πιθανώς μολυσμένα χέρια.

Την ίδια στιγμή, ο δρ Μάικλ Γκάρνταμ, λοιμωξιολόγος και αρχίατρος του νοσοκομείου Χάμπερ Ρίβερ του Τορόντο, εξηγεί ότι δεν χρειάζεται να πλένουμε τα ρούχα μας με το που μπαίνουμε σπίτι, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να εγγυηθεί  ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης από αυτά.

Προφανώς, η σύσταση δεν ισχύει για εργαζομένους σε θέσεις υψηλού κινδύνου (ιατρούς, νοσηλευτές κ.ο.κ.) που πρέπει να πλένουν τα ρούχα τους μόλις τα βγάλουν. Αν, πάλι, φοβάστε ότι θα μολυνθείτε από τα παπούτσια σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα ζευγάρι αποκλειστικά για την εργασία σας και να αλλάζετε μόλις φτάνετε στο σπίτι. Επίσης, μπορείτε να τα απολυμαίνετε με ένα αλκοολούχο διάλυμα.

Τέλος, στην πανστρατιά κατά του κορωνοϊού συμμετέχει και ο οίκος μόδας Ράλφ Λόρεν, που θα κατασκευάσει και θα διανείμει δωρεάν χιλιάδες μάσκες και στολές προστασίας στις υγειονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή