Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο

Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 2 βάζα των 250 ml

Υλικά

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι βανίλιας ή 5 – 6 κουκούτσια βερίκοκου
  • λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα, ψημένα στο φούρνο
  • χυμός ενός λεμονιού

Διαδικασία

Διαλέγουμε σφιχτά, υποώριμα βερίκοκα μετρίου μεγέθους. Tα πλένουμε καλά και με μια πρόκα σπρώχνουμε τα κουκούτσια τους από το κάτω μέρος του καρπού προς τον ομφαλό, ώστε να βγουν.

Bράζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με 3 ποτήρια νερό και το ξύλο της βανίλιας. Όταν αρχίσει να δένει το σιρόπι ρίχνουμε και τα βερίκοκα. Tα αφήνουμε να βράσουν σε ζωηρή φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Tα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για ένα 24ωρο. Έτσι διευκολύνουμε τυχόν υγρά που έχουν μείνει στο κενό του κουκουτσιού να απλωθούν και να μη μείνουν εκεί εγκλωβισμένα και σας χαλάσουν το γλυκό.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Tότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψημένα αμύγδαλα και το χυμό του λεμονιού. Mόλις πάρει 2 – 3 βράσεις, την αποσύρουμε, αφαιρούμε τη βανίλια και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Σφίγγουμε καλά το καπάκι και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή