Βαρύ το ποινικό παρελθόν του Βέλγου που δολοφονήθηκε στη Βούλα

Βαρύ το ποινικό παρελθόν του Βέλγου που δολοφονήθηκε στη Βούλα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύ ποινικό παρελθόν είχε ο Βέλγος που δολοφονηθηκε την Παρασκευή με δύο σφαίρες στο κεφάλι έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βελγικό Τύπο είχε συμμετοχή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη. Το 2015 το Εφετείο της Αμβέρσας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 ετών για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κοκαϊνης μέσα σε κοντέινερ με νόμιμο φορτίο. Επιπλέον, ήταν ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους για συμμετοχή σε υπόθεση διακίνησης κοκαϊνης μέσα σε κοντέινερ με σκουμπριά. Χρησιμοποιούσε, τότε, πλαστή ταυτότητα με στοιχεία Geert Nelle και εμφανιζόταν ως διευθυντής εμπορικής εταιρείας μέσω της οποίας γινόταν η μεταφορά των κοντέινερ. Στον φάκελό του υπάρχουν ακόμα καταδίκες για ξέπλυμα χρήματος.

Ο 47χρονος Βέλγος Kristof W. ζούσε τα τελευταία  δύο χρόνια στην Ελλάδα και το διαμέρισμα της οδού Δωδεκανήσου στη Βούλα το είχε μισθώσει προ περίπου ενός έτους. Είχε δύο βελγικές ταυτότητες με διαφορετικά στοιχεία η καθεμία, ένα τζιπ Volvo με ελβετικές πινακίδες κυκλοφορίας και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Ζούσε μαζί με τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους. Δήλωνε σύμβουλος επιχειρήσεων καθώς επίσης και έμπορος τροφίμων και κάρβουνου. Δολοφονήθηκε την ώρα που άνοιγε την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες απομακρύνθηκαν από τη σκηνή του εγκλήματος με μοτοσικλέτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρέμενε ενεργός στη διακίνηση ναρκωτικών.

Τα στελέχη του "Ανθρωποκτονιών" βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τον Βέλγο αστυνομικό σύνδεσμο και στελέχη των υπηρεσιών δίωξης Ναρκωτικών. Ένα από τα στοιχεία που πρόκειται να ερευνηθούν είναι εάν και με ποια στοιχεία ο 47χρονος είχε προχωρήσει στη σύσταση εταιρειών – κελύφη στην Ελλάδα. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται έγγραφα με σφραγίδες και εμπορικές επωνυμίες διαφόρων εταιρειών που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του θύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή