Σερβία: 11 θάνατοι και 309 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Σερβία: 11 θάνατοι και 309 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση των θανάτων από τον κορωνοϊό καταγράφηκε την Παρασκευή στη Σερβία, καθώς -σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν- 11 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας σε 298 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας.

Την Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν 309 νέα κρούσματα, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 15.504.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 85 ασθενείς και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη. Μέχρι σήμερα στην Σερβία εξετάστηκαν 426.981 δείγματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βελιγράδι

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε από το πρωί το Βελιγράδι, το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη εστία της επιδημίας.

Με απόφαση της κυβέρνησης απαγορεύεται ο συγχρωτισμός πέραν των 100 ατόμων στους κλειστούς χώρους και οι συναθροίσεις άνω των 500 ατόμων στους εξωτερικούς χώρους.

Οι καφετερίες και τα κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν στις 11 το βράδυ ενώ θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους δεν φοράνε μάσκα στους κλειστούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς.

Προειδοποίηση Βούτσιτς

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη του το βράδυ της Πέμπτης στη σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS), προειδοποίησε ότι αν δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση τις επόμενες ημέρες θα επιβληθεί ολοκληρωτικός αποκλεισμός της πρωτεύουσας και γενική απαγόρευση κυκλοφορίας για διάστημα δύο εβδομάδων.

Στη Σερβία, ακόμη τέσσερις πόλεις βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον αριθμό των ασθενών στις ΜΕΘ να είναι τετραπλάσιος σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή