Σχεδιάζοντας σήμερα τα γεύματα του αύριο

Σχεδιάζοντας σήμερα τα γεύματα του αύριο

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν εκείνοι που αποφεύγουν ακόμη και σήμερα τους χώρους εστίασης, λόγω των πρόσφατα αυξανόμενων κρουσμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπάρχουν άλλοι που λείπουν προσωρινά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ωστόσο θέλουν να προσφέρουν μια στήριξη στα αγαπημένα τους μπαρ και εστιατόρια. Υπάρχουν, τέλος, οι θαμώνες των επιχειρήσεων εστίασης που αναγνωρίζουν το έντονο πρόβλημα ρευστότητας το οποίο αντιμετωπίζουν τα στέκια τους στον απόηχο των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, και επιθυμούν με κάθε τρόπο να τα στηρίξουν.

Για όλους αυτούς, μια νέα, μη κερδοσκοπική ελληνική πλατφόρμα εν ονόματι Save One Seat προσφέρει τη λύση: την αγορά ειδικών κουπονιών με δυνατότητα εξαργύρωσης μέσα σε έναν χρόνο, για να τονώσουν τη ρευστότητα των αγαπημένων τους μαγαζιών και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους.

Η πρωτοβουλία προέρχεται από την ομάδα των Global Shapers της Αθήνας, ενός δικτύου νέων ανθρώπων από 20 μέχρι 30 ετών, υπό την εποπτεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με έντονη δράση στον χώρο της κοινωνίας των πολιτών. «Η ιδέα προέκυψε στην κορύφωση του περιορισμού των μετακινήσεων, όταν η ομάδα μας προσπαθούσε να βρει τρόπους να στηρίξει την τοπική κοινότητα, τηρώντας παράλληλα τον απαραίτητο εγκλεισμό» αναφέρει στην «Κ» με ενθουσιασμό η Μαρίνα Καγκελάρη, η οποία ηγείται του πρότζεκτ στην Ελλάδα.

Μέσα από μια τηλεκλήση με την αντίστοιχη κοινότητα των Global Shapers στη Ρώμη, σε μια προσπάθεια αναζήτησης συνεργατικών λύσεων, οι νέοι έμαθαν για την κυκλοφορία της πλατφόρμας στη γειτονική πρωτεύουσα. Εντυπωσιασμένοι από την επιτυχία της λύσης, οι Ελληνες Global Shapers αποφάσισαν να τη φέρουν στη χώρα μας, κρατώντας τον εύχρηστο σχεδιασμό της πλατφόρμας και αναζητώντας τοπικούς συνεργάτες. Σήμερα, πάνω από 100 μαγαζιά συμμετέχουν στο δίκτυο του Save One Seat, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των νέων της ομάδας με την Coca-Cola Τρία Εψιλον και την πλατφόρμα ψηφιακών κρατήσεων εστιατορίων e-table.

Παρότι συνεργάζεται με ιδιωτικούς φορείς, το Save One Seat παραμένει μια εντελώς μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία – όπως άλλωστε και όλες οι δράσεις των Global Shapers που στοχεύουν στο να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στην εκάστοτε τοπική κοινωνία. «Μέσω της πρωτοβουλίας μας δεν παρακρατείται καμία προμήθεια για την υπηρεσία, γεγονός που τη διαφοροποιεί από άλλες παρόμοιες πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά η Καγκελάρη, συμπληρώνοντας πως ως παράπλευρο πλεονέκτημα, οι χρήστες του Save One Seat μπορούν να απολαύσουν πληθώρα προσφορών.

«Ναι μεν βρισκόμαστε σε μια μεταιχμιακή κατάσταση στην οποία οι χώροι εστίασης έχουν ανοίξει, ωστόσο η ανάγκη τους σήμερα είναι μεγαλύτερη από όσο ποτέ άλλοτε» αναφέρει η νεαρή διευθύντρια της πρωτοβουλίας. «Τα έξοδά τους τρέχουν κανονικά και αυξάνονται καθημερινά, ενώ η ρευστότητά τους υποφέρει ακόμα από τους μήνες του εγκλεισμού. Ας στείλουμε στα μαγαζιά που αγαπάμε ένα μήνυμα στήριξης» καταλήγει, με μια νότα αισιοδοξίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή