Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι μας

Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι μας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει κανείς να κατεβάζει τη μάσκα στο πηγούνι, μια εικόνα που αντικρίζουμε συχνά, εξηγεί με ανάρτησή του στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα κορωνοϊού αναφέρει ότι είναι προτιμότερο να αφαιρείται πλήρως η μάσκα καθώς η περιοχή του λαιμού είναι και αυτή εκτεθειμένη σε μικρόβια και με αυτή την κίνησή μας κινδυνεύουμε να τα μεταφέρουμε στη μύτη και το στόμα.

Ειδικότερα, ο κ. Μόσιαλος εξηγεί: «Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή