Πυροσβεστική: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φωτιά στις Κεχριές- Οριοθετημένη η φωτιά στην Ηλεία

Πυροσβεστική: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φωτιά στις Κεχριές- Οριοθετημένη η φωτιά στην Ηλεία

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα της φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Προβληματίζει, ωστόσο, η πρόβλεψη για ενίσχυση των ανέμων.

«Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι είχαν κοπάσει τη νύχτα», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.

Πυροσβεστική: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φωτιά στις Κεχριές- Οριοθετημένη η φωτιά στην Ηλεία-1

Φωτ. INTIME

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από το μεσημέρι της Τετάρτης που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί (Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Άγιος Ιωάννης), καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 15 τμήματα πεζοπόρων, ενώ από αέρος συντρέχουν πλέον 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, έχουν περιοριστεί οι δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή το πρωί.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ηλεία

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή της Φιγαλείας, στην νότια Ηλεία, κοντά στα όρια με τον νομό Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην περιοχή είναι οριοθετημένη.

Επί τόπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 11 οχήματα και 29 άνδρες, ενώ συνδράμουν ένα αεροπλάνο και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Μάλιστα, κατά την άφιξη τους στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενημερώθηκαν από περίοικους για άτομο πεσμένο στο έδαφος, χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από τη φωτιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το άτομο δεν έχει καμία σχέση με την πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ υψηλός είναι σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή