Πυρκαγιά στην Ηλεία, ενεργά μέτωπα στις Κεχριές

Πυρκαγιά στην Ηλεία, ενεργά μέτωπα στις Κεχριές

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δύσκολη» χαρακτηριζόταν από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας η πυρκαγιά στο Γραμματικό Ηλείας, η οποία εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημέρι και παρέμενε μέχρι αργά σε εξέλιξη. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση με πεύκα και καλλιέργειες και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 5 μποφόρ.

Το μέτωπο της φωτιάς κινούνταν δυτικά προς το χωριό Χελιδόνι και με εισήγηση του επικεφαλής της Πυροσβεστικής στην περιοχή, οι κάτοικοι του οικισμού είχαν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο του χωριού προκειμένου εάν χρειαστεί να προχωρήσουν στην εκκένωσή του.

Τις απογευματινές ώρες, ωστόσο, και ενώ η πυρκαγιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής κλιμακώθηκε. Ρίψεις από αέρος έκαναν 7 ελικόπτερα και αεροσκάφη, ενώ στο έδαφος επιχειρούσαν 120 πυροσβέστες με 34 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα του Σώματος.

Για τον καλύτερο συντονισμό της επιχείρησης στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά η οποία έκαιγε χθες για τρίτη συνεχόμενη μέρα στις Κεχριές Κορίνθου, μέχρι χθες το απόγευμα γίνονταν προσπάθειες για να ελεγχθούν τα δύο κύρια μέτωπα που παρέμεναν ενεργά, το ένα κοντά στον οικισμό Ρυτό και το δεύτερο κοντά στη μονή Φανερωμένη, στο Χιλιομόδι.

Αισιοδοξία

Δύο ελικόπτερα Ερικσον πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού και υπήρχε αισιοδοξία για οριοθέτησή της μέχρι τις βραδινές ώρες. Οπως δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος οι κάτοικοι όλων των οικισμών που είχαν εκκενωθεί επέστρεψαν στα σπίτια τους πλην εκείνων από το χωριό Ντράσσα. Αυτοί παρέμεναν σε ξενοδοχεία, σπίτια συγγενών ή εγκαταστάσεις του Δήμου Κορινθίων. 

Στην πυρκαγιά συνέχιζαν να επιχειρούν 83 οχήματα με 300 πυροσβέστες, 11 ελικόπτερα, 6 αεροσκάφη, 2 υδροφόρες ΟΤΑ, 4 βυτιοφόρα και 2 μηχανήματα έργου.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη δασική πυρκαγιά.

Στα Μέθανα Τροιζηνίας

Χθες, εκδηλώθηκε μεγάλη δασική πυρκαγιά στα Μέθανα Τροιζηνίας η οποία έχει οριοθετηθεί. Για την πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2

αεροσκάφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή