Οβολός (και) αποδήμων για τις φρεγάτες

Οβολός (και) αποδήμων για τις φρεγάτες

Κύριε διευθυντά

Οι διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των πανίσχυρων γαλλικών φρεγατών συνδυάζονται με την προσδοκία για μια ελληνογαλλική συμφωνία αμοιβαίας βοήθειας και συνδρομής.

Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρότατη αποτρεπτική δύναμη έναντι των σχεδίων Ερντογάν για κυριαρχία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και η Γαλλία, όχι μόνον η Ελλάδα και η Κύπρος, έχει πολλούς λόγους να μη θέλει κάτι τέτοιο. Εμπόδιο για την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαπραγματεύσεων αποτελούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα για την κάλυψη των δαπανών προμήθειας των φρεγατών. Ομως, ένα μεγάλο μέρος αυτής της δαπάνης θα μπορούσε να καλυφθεί από την εθελοντική συνεισφορά του απανταχού ελληνισμού. Ο ελληνισμός είναι απ’ άκρου εις άκρον πολύ θυμωμένος έναντι της τουρκικής κυνικής και συχνά χυδαίας απειλής. Και είναι βέβαιο ότι θα συνεισφέρει με ενθουσιασμό από το υστέρημά του ή από το περίσσευμά του για έναν τόσο σημαντικό σκοπό.Είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό αντιληπτό από την υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, για να αναπτύξει σχετική σοβαρή πρωτοβουλία;

Αγγελος Ζαχαροπουλος, Επίτιμος διευθυντής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρ. γενικός διευθυντής υπουργείου Γεωργίας – μέλος της κεντρικής επιτροπής διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ (ο τελευταίος επιζών)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή