Ένα ελληνικό πρωινό που μοσχοβολά Κορινθία

Ένα ελληνικό πρωινό που μοσχοβολά Κορινθία

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πρωινό που μοσχοβολά από τα προϊόντα και τους καρπούς της εύφορης Κορινθιακής γης προσμένει τους επισκέπτες του Alkyon Resort Hotel & Spa στο Βραχάτι Κορινθίας, που εντάχθηκε και επισήμως στο πρόγραμμα ‘Ελληνικό πρωινό’ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στο Sky Bar Restaurant προσφέρεται το πλούσιο ελληνικό πρωινό του ξενοδοχείου με γεύσεις και αρώματα της περιοχής. Ορισμένες από τις επιλογές των εδεσμάτων είναι:  παραδοσιακές πίτες Βραχατίου, τυρόπιτα και χορτόπιτα, γλυκός παραδοσιακός τραχανάς, λουκουμάδες, μπουγάτσες, κρέπες, σπιτικό ρυζόγαλο και κρέμα αραβοσίτου σοκολάτα, παραδοσιακός χαλβάς, κέικ βανίλιας, σοκολάτας, φρούτων, κέικ με στέβια και σπιτικά γλυκά κουταλιού.

Οι φιλοξενούμενοι μπορούν ακόμα να δοκιμάσουν σπιτικές μαρμελάδες 3 γεύσεων, ταχίνι με μέλι, θυμαρίσιο μέλι,  μαρμελάδα με στέβια, φρουτοσαλάτα, κομπόστα, ανάμεικτους χυμούς φρούτων και φρεσκοστυμένο χυμό από πορτοκάλια της περιοχής. Καθημερινά, υπάρχει πλούσια ποικιλία με φρέσκα αυγά από την Κορινθία, όπως βραστά, τηγανιτά, ομελέτα, στραπατσάδα και λευκή ομελέτα από ασπράδι αυγού που παρασκευάζονται παρουσία του πελάτη.

Στον πρωινό μπουφέ υπάρχει μεγάλη ποικιλία γαλακτοκομικών προϊόντων της περιοχής όπως τυρί φέτα, ανθότυρο – ελαφρύ με λίγα λιπαρά, γιαούρτι πρόβειο και γιαούρτι με 0 λιπαρά. Από τα αλλαντικά σερβίρονται, βραστή γαλοπούλα, ζαμπόν και χωριάτικα λουκάνικα. Προσφέρεται και παραδοσιακή ελληνική φασολάδα με ντομάτα, λαχανικά στον ατμό καθώς και ελληνικές μαύρες και πράσινες ελιές.

Επίσης διατίθεται ποικιλία αρτοσκευασμάτων όπως χωριάτικο ψωμί Βραχατίου, ψωμί ολικής, δημητριακά, κουλουράκια με σουσάμι, φραντζόλες λευκού και μαύρου ψωμιού, παξιμάδια και κριτσίνια ολικής, άσπρο και μαύρο ψωμί για τοστ, τυρόψωμο, ελαιόψωμο και κατόπιν παραγγελίας ψωμί χωρίς γλουτένη.

Σε ένα μέρος του πρωινού μπουφέ υπάρχει η ‘Διαιτητική γωνιά’ με προϊόντα χαμηλών λιπαρών για όσους προσέχουν τη διατροφή τους καθώς και για διαβητικούς. Το πρωινό του Alkyon Resort Hotel & Spa συμπληρώνεται από ποικιλία αφεψημάτων, τσάι του βουνού, καφέ φίλτρου και ελληνικό καφέ και βέβαια δεν λείπουν ποτέ τα ελληνικά φρούτα εποχής, τα καρύδια, η κορινθιακή σταφίδα, τα ξινόμηλα και τα εσπεριδοειδή της περιοχής.

Στο ξενοδοχείο γίνονται αρκετές εκδηλώσεις οινογνωσίας από επιστήμονες οινολόγους κατά τις οποίες Έλληνες και ξένοι πελάτες του ξενοδοχείου γνωρίζουν τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια φιλοξενείται έκθεση μικρών παραγωγών αγροτροφίμων και παρόχων τουριστικών εμπειριών της Κορινθίας όπου οι επισκέπτες της έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής και να μάθουν πως μπορούν να συμμετέχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων. Επίσης, διοργανώνονται επιστημονικές ημερίδες που έχουν σκοπό το πάντρεμα των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό.

Το ‘Ελληνικό Πρωινό’ είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που συνδέει και αξιοποιεί τον πολιτισμικό – γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την ελληνική ξενοδοχεία.

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται μεθοδικά από το 2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του Πρωινού, που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Στόχος του προγράμματος «Ελληνικό πρωινό» είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες των ελληνικών ξενοδοχείων να γνωρίσουν τον άφθονο γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας και να γευτούν στο πρωινό τους, τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα και εδέσματα που βρίσκονται στην καρδιά της Μεσογειακής Διατροφής η οποία δεν είναι απλώς μια μοντέρνα διατροφική τάση, αλλά αποτελεί σύμφωνα με την UNESCO «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή