Σε μία εταιρεία το παλιό και νέο δίκτυο της «Σκλαβενίτης»

Σε μία εταιρεία το παλιό και νέο δίκτυο της «Σκλαβενίτης»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν χρόνο σχεδόν μετά την ίδρυση της εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης», στην οποία μεταβιβάστηκε το δίκτυο που ανήκε στη «Μαρινόπουλος», μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για συγχώνευσή της με την «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης», τον μητρικό όμιλο έως τώρα. Οπως έγινε γνωστό χθες, από την 1η Ιανουαρίου 2018 οι δύο παραπάνω εταιρείες θα συγχωνευθούν με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη και πλέον θα λειτουργούν υπό ένα ΑΦΜ, αυτό της εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ».

Πρόκειται για εξέλιξη εν πολλοίς αναμενόμενη, η οποία γίνεται στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της λειτουργίας του ομίλου, μετά την ανάληψη του ελέγχου του δικτύου της «Μαρινόπουλος». «Επί της ουσίας, η πρωτοβουλία προωθεί τον εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας της εταιρείας και θα συμβάλλει στην επίτευξη αποτελεσματικότερης διαχείρισης των δομών της», ανέφεραν χθες κύκλοι κοντά στη διοίκηση της «Σκλαβενίτης». Υποστήριζαν δε ότι «η ενοποίηση αυτή είναι ξεκάθαρο ότι θα βελτιστοποιήσει εσωτερικές διαδικασίες, τη διαχείριση των προμηθευτών, ακόμα και την ενίσχυση της εταιρικής κουλτούρας ανάμεσα σε εργαζομένους που προέρχονται από δύο διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα». Η εταιρεία ήδη χθες ενημέρωσε σχετικά όλους τους προμηθευτές της, ώστε να τους δώσει τον απαραίτητο χρόνο για την οργάνωση της διαδικασίας προμηθειών και τροφοδότησης των καταστημάτων. Σήμερα το δίκτυο της «Σκλαβενίτης» αριθμεί 520 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 25.000 εργαζομένους.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» συστάθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, τέσσερις ημέρες πριν από την κατάθεση στο δικαστήριο της συμφωνίας εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» ως θυγατρική κατά 100% της «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ». Η διάρκεια της εταιρείας είχε ορισθεί σε 50 έτη και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο αποτελούνταν από τα αδέρφια Μαρία, Γεράσιμο και Στυλιανό Σκλαβενίτη και τον Λ. Θεόκλητο. Ο τελευταίος έχει παραιτηθεί από τον Μάιο από το διοικητικό συμβούλιο της «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης», παραμένει όμως στο διοικητικό συμβούλιο της μητρικής.

Παιδότοπος στα Σπάτα

Τη δημιουργία παιδότοπου εντός του καταστήματος «Σκλαβενίτης» (πρώην «Μαρινόπουλος») στο Smart Park στα Σπάτα σχεδιάζει η εταιρεία. Πρόσφατα μάλιστα το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων-Λούτσας του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος έδωσε τη σχετική προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή