Εφυγε από τη ζωή ο Τάκης Λουκανίδης

Εφυγε από τη ζωή ο Τάκης Λουκανίδης

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ένας από τους πιο ολοκληρωμένους του  αθλητές, ο Τάκης Λουκανίδης, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο Τάκης Λουκανίδης, θρύλος της Δόξας Δράμας και του Παναθηναϊκού και ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στην Ελλάδα πέθανε από έμφραγμα τις 6:40 σήμερα το πρωί.

Ο Τάκης Λουκανίδης γεννήθηκε στο Παρανέστι της Δράμας το 1937. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ Κομοτηνής και στη Δόξα Δράμας. Μετεγράφη στον Παναθηναϊκό το 1962, στον οποίο αγωνίστηκε για επτά χρόνια.

Είχε 50 συμμετοχές (13 γκολ) με τη Δόξα Δράμας. Σε 142 αγώνες στην Α΄ Εθνική με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο Κύπελλο. Συμμετείχε σε 11 παιχνίδια στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας τρία γκολ. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965, 1969) καθώς και ένα Κύπελλο (το 1967).

Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε ως το 1969, ενώ για λίγους μήνες αγωνίστηκε και σε μία ομάδα της Νοτίου Αφρικής

Έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο έπαιξε σε 45 αγώνες (8 γκολ) και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1970.

Φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας 23 φορές πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 15:30 από το κοιμητήριο της Κηφισιάς.

Βασιλειάδης: Από τις μεγαλύτερες μορφές

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι πια κοντά μας. Ο Τάκης Λουκανίδης υπήρξε ένας από τους πληρέστερους και σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές και εκπρόσωπος μιας άλλης εποχής, αυτής του ρομαντισμού. Η απώλειά του σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, σε δήλωσή της υπογραμμίζει: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του σπουδαίου Τάκη Λουκανίδη.

Ο Τάκης Λουκανίδης υπήρξε κορυφαία φυσιογνωμία και ένας από τους πληρέστερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Το όνομά του συνδέθηκε κυρίως με την ομάδα του Παναθηναϊκού την οποία υπηρέτησε με επιτυχία για πολλά χρόνια, αλλά και με την Εθνική μας ομάδα. Με το σπάνιο ταλέντο του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των Ελλήνων φιλάθλων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή