Τέσσερα νέα καταστήματα έως το 2020 σχεδιάζει η Praktiker Hellas

Τέσσερα νέα καταστήματα έως το 2020 σχεδιάζει η Praktiker Hellas

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία τεσσάρων νέων καταστημάτων έως το 2020 σχεδιάζει η Praktiker Hellas, η οποία χθες εγκαινίασε το 16ο κατάστημά της στην Ελλάδα και το έκτο στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανθούσας.

Ειδικότερα, στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων, ο γενικός διευθυντής της Praktiker κ. Ιωάννης Σελαλμαζίδης ανέφερε ότι η εταιρεία αισιοδοξεί ότι έως το 2020 θα έχει ανοίξει το έβδομο κατάστημά της στην Αττική, το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη και άλλα δύο στη νησιωτική Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην «Κ» (29 Απριλίου 2018) ο κ. Σελαλμαζίδης είχε αναφέρει ως πιθανούς προορισμούς της Praktiker για το μέλλον την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Κέρκυρα. Η εταιρεία, η οποία φέτος συμπληρώνει 27 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, διαθέτει ήδη 16 καταστήματα, εκ των οποίων έξι στην Αττική (Ανθούσα, Αγία Βαρβάρα, Ελληνικό, Ταύρος, Μεταμόρφωση και Μάνδρα) και από ένα στην Αλεξανδρούπολη, στον Βόλο, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Καλαμάτα, στη Λάρισα, στην Ξάνθη, στην Πάτρα και στη Ρόδο.

Αναφερόμενος στο νέο κατάστημα που εγκαινιάστηκε χθες στην Ανθούσα και που από σήμερα ανοίγει τις πύλες του και για το κοινό, ο γενικός διευθυντής της Praktiker Hellas έκανε λόγια για «στρατηγική περιοχή που δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας». Και πρόσθεσε: «Η συμβολή του θα είναι καθοριστική στην ενίσχυση της ηγετικής θέσης της Praktiker Hellas». Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, περιοχή με υψηλή ανάπτυξη, αρκετά υψηλά εισοδήματα και έντονα τουριστικό χαρακτήρα. Οπως επισήμανε ο ίδιος κατά την ομιλία του, το νέο κατάστημα είναι προσβάσιμο σε 10 λεπτά (με το αυτοκίνητο) από 200.000 καταναλωτές και σε 20 λεπτά από 500.000 καταναλωτές. «Ο κόσμος μεταβάλλεται συνεχώς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαφοροποιούνται. Εμείς στην Praktiker Hellas πάντα αισιοδοξούμε, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον», ανέφερε ο κ. Σελαλμαζίδης.

Το κατάστημα της Ανθούσας αποτελεί επένδυση περίπου 4 εκατ. ευρώ και η δημιουργία του διήρκεσε 7 μήνες. Βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Emporium Plaza (πρώην Expo Athens) της εταιρείας Arcania Beta και ο χώρος πώλησης ανέρχεται σε 8.500 τ.μ. Το κατάστημα διαθέτει επίσης ένα ξεχωριστό χώρο περίπου 2.000 τ.μ., ο οποίος θα λειτουργεί ως B2B Center, προκειμένου να παρουσιάζονται ολοκληρωμένες λύσεις στους επαγγελματίες, 300 θέσεις στάθμευσης, ενώ απασχολούνται πάνω από 120 εργαζόμενοι. Σε αυτό, επίσης, θα παρέχονται ειδικές υπηρεσίες προς τους πελάτες για θέματα εσωτερικής διακόσμησης, θέρμανσης, ψύξης και κηπουρικής.

Στη συμβολή της εν λόγω επένδυσης στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αναφέρθηκε, χθες, κατά την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ενώ ανάλογες επισημάνσεις, αφήνοντας όμως και αιχμές για την υπερφορολόγηση, έκανε και ο δήμαρχος Παλλήνης (όπου ανήκει η Ανθούσα) κ. Αθ. Ζούτσος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή