Η απόλαυση του ταξιδιού

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Volvo XC40 μας πηγαίνει έως την Πάργα και ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των compact SUV.

Για να φτάσουμε από την Αθήνα στην Πάργα, επιλέξαμε το ολοκαίνουργιο compact SUV της Volvo, το XC40, το οποίο μάλιστα αναδείχθηκε πρόσφατα «Ευρωπαϊκό Car of the Year 2018». Το XC40 του ταξιδιού μας ήταν η έκδοση D4, η οποία εφοδιάζεται με τον 2λιτρο twin turbo diesel κινητήρα των 190 ίππων της Volvo, που συνδυάζεται στάνταρ με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Geartronic.

Το νέο Volvo XC40 θέτει νέα πρότυπα στην premium κατηγορία των compact SUV από πλευράς σχεδιασμού, συνδεσιμότητας, τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας. Διαθέτει ένα πολύ μοντέρνο, υπερυψωμένο 5θυρο αμάξωμα, που ξεχωρίζει στον δρόμο. Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι εμφανής, η ποιότητα βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα και η τεχνολογία εκφράζεται μέσω ενός εντυπωσιακού, πλήρως ψηφιακού, πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, αλλά και της περίφημης οθόνης αφής 9 ιντσών τύπου τάμπλετ στην κεντρική κονσόλα.

Ξεκινώντας το ταξίδι μας από την Αθήνα, ακολουθήσαμε την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και, αφού περάσαμε από τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου, μπήκαμε στην Ιόνια Οδό, παίρνοντας την τελική ευθεία προς την Πάργα. Τα χιλιόμετρα ήταν αρκετά, όμως χάρη στην κορυφαία άνεση που προσφέρει το XC40 στους επιβάτες του, την υψηλή ηχομόνωση και τη μοναδική ποιότητα κύλισης δεν κουραστήκαμε καθόλου, παρά τις σχεδόν 4 ώρες και 30 λεπτά της διαδρομής.

Ο κινητήρας των 190 ίππων μάς παρείχε άφθονη ροπή για να διατηρήσουμε μια ταχύτητα κοντά στα όρια χωρίς να αυξάνονται οι στροφές και άρα η κατανάλωση, ενώ παράλληλα μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε με ασφάλεια τις προσπεράσεις μας στον αυτοκινητόδρομο. Σύμμαχός μας σε όλο το ταξίδι ήταν και το σύστημα Pilot Assist, το οποίο διατηρεί αυτόματα την απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, ενώ παράλληλα παίρνει και τον έλεγχο του τιμονιού, κρατώντας το XC40 στην πορεία του.

Η απόλαυση του ταξιδιού-1

Φωτογραφία: © ΟΛΓΑ ΧΑΡΑΜΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ

Η Πάργα απέχει από την Αθήνα 430 χλμ. Τα πρώτα 300 χλμ. μέχρι την Αμφιλοχία είναι σε αυτοκινητόδρομο (Ολυμπία Οδός και Ιόνια Οδός μέσω γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου). Από εκεί θα χρειαστείτε άλλα 130 χλμ. για να φτάσετε στην Πάργα: στα πρώτα 50 χλμ. θα έχετε στα δεξιά σας τον Αμβρακικό κόλπο, ενώ η υπόλοιπη διαδρομή είναι παραθαλάσσια. Στην Πρέβεζα θα φτάσετε μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας-Ακτίου, μήκους σχεδόν 1 χλμ.

ΣΤΑΣΕΙΣ

• Στην πόλη της Πρέβεζας για μια βόλτα στο λιμάνι. Θα πιείτε τον καφέ σας και θα σας δροσίσει το αεράκι της θάλασσας.

• Από την Πρέβεζα ο δρόμος για Πάργα περνάει σχεδόν δίπλα από την αρχαία Νικόπολη, μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση αρχαίες πόλεις της Ελλάδας. Ιδρύθηκε μετά το 31 π.Χ., άκμασε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο και σήμερα σώζονται τα τείχη, το στάδιο, το θέατρο και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα μνημεία (Δευτέρα-Παρασκευή 08.00-15.00, τηλ. 26820-89892).

• Μετά από 25 χλμ. επιβάλλεται στάση στο λιμανάκι της Λυγιάς, για τα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια στην ταβέρνα Σκάλωμα (τηλ. 26820-56240). Μόλις 8 χλμ. πιο κάτω, θα βρείτε τις παραλίες Βράχος και Λούτσα, με τα καταγάλανα νερά και την ψιλή άμμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή