Μία εντυπωσιακή «έξυπνη» κατοικία στην Εκάλη

Μία εντυπωσιακή «έξυπνη» κατοικία στην Εκάλη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατοικία χωροθετείται σε γωνιακό οικόπεδο 900 τ.μ. και αναπτύσσεται σε 450 τ.μ. κυρίων χώρων και 250 τ.μ. βοηθητικών.  Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 2014 μετά από εργασίες περίπου τριών ετών, λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου ποιότητας των υλικών και της πολυπλοκότητας των ειδικών κατασκευών και των λεπτομερειών τους, τόσο στα αρχιτεκτονικά όσο και στα ηλεκτρομηχανολογικά μέρη. Σημειωτέον πως πρόκειται για μία «έξυπνη» κατοικία που παρέχει στους ενοίκους τη δυνατότητα ρύθμισης όλων των λειτουργιών της μέσω φορητών συσκευών και διαδικτύου.

Κυρίαρχο στοιχείο στο εσωτερικό της κατοικίας αποτελεί η μαρμάρινη σκάλα που οδηγεί από το ισόγειο στον πρώτο όροφο.

Μία εντυπωσιακή «έξυπνη» κατοικία στην Εκάλη-1

Η είσοδος της κατοικίας.

Τα πατήματα και τα ρίχτια της σκάλας αυτής κατασκευάστηκαν από μονοκόμματα μάρμαρα Διονύσου πάχους 5 εκατοστών και τοποθετήθηκε χειροποίητη μπρούντζινη κουπαστή.

Στατικά η σκάλα στηρίζεται μόνο στα άνω και κάτω άκρα της, χωρίς κανένα επιπλέον υποστηρικτικό στοιχείο.

Μία εντυπωσιακή «έξυπνη» κατοικία στην Εκάλη-2

Η εσωτερική σκάλα της κατοικίας.

Στο ισόγειο αναπτύσσονται τα καθιστικά, η τραπεζαρία, η κουζίνα και το προσωπικό γραφείο του ιδιοκτήτη. Η τραπεζαρία διαχωρίζεται χωρικά και εννοιολογικά από τα καθιστικά με αλλαγή επιπέδου και διαφοροποίηση του υλικού του δαπέδου, χρησιμοποιώντας μάρμαρο Διονύσου στον ένα χώρο και ξύλο δρυός στον άλλο.

Μία εντυπωσιακή «έξυπνη» κατοικία στην Εκάλη-3 

Η τραπεζαρία της κατοικίας.

Στον πρώτο όροφο της κατοικίας μελετήθηκε λεπτομερώς και υλοποιήθηκε ένα μεγάλο master bedroom το οποίο διακρίνεται για τις χειροποίητες ξύλινες ειδικές κατασκευές του και για το ιδιωτικό λουτρό που είναι πλήρως επενδεδυμένο με πολύτιμα φυσικά υλικά όπως το αυθεντικό ξύλο teak και το μαύρο μάρμαρο Porto Oro. Στο επίπεδο αυτό, βρίσκονται και τα δύο παιδικά υπνοδωμάτια, επίσης με ιδιωτικά dressing rooms και en-suite λουτρά.

Μία εντυπωσιακή «έξυπνη» κατοικία στην Εκάλη-4

Το λουτρό της κατοικίας.

Μία εντυπωσιακή «έξυπνη» κατοικία στην Εκάλη-5

Στους βοηθητικούς χώρους της κατοικίας οι οποίοι βρίσκονται στο πρώτο υπόγειο, περιλαμβάνονται ένα καθημερινό καθιστικό με bar και σύστημα οικιακού κινηματογράφου και ακρόασης μουσικής, ένας ξενώνας, ο χώρος στάθμευσης και οι χώροι των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Στο εσωτερικό της κατοικίας πρωταγωνιστούν τα φυσικά υλικά, όπως το μάρμαρο Διονύσου, η δρύινη μασίφ ξυλεία και οι πολύτιμοι γρανίτες.

Στο εξωτερικό της κατοικίας, κυρίαρχο ρόλο έχει το επιβλητικό πρόπυλο της εισόδου με τις μασίφ μαρμάρινες κολώνες από μάρμαρο Διονύσου, το οποίο σχεδιάστηκε σε απλές και αφαιρετικές γραμμές τηρώντας τα στοιχεία κλίμακας και αναλογιών της κλασικής αρχιτεκτονικής.

Μία εντυπωσιακή «έξυπνη» κατοικία στην Εκάλη-6

Η εξωτερική άποψη της εισόδου.

Οι όψεις του κτιρίου παρουσιάζουν λιτή μορφή, ενώ για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν τα πλέον σύγχρονα δομικά υλικά.

Επιμέλεια: Αρχιτεκτονικό Γραφείο Σόλων Μάγνης & Συνεργάτες Αρχιτέκτονες / www.solonmagnis.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή