Νυμφαίο | Φλώρινα: Το τέλειο κάδρο

Νυμφαίο | Φλώρινα: Το τέλειο κάδρο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπάνια συναντάς ελληνικό οικισμό χωρίς αρχιτεκτονική παραφωνία, όπως συμβαίνει στο Νυμφαίο. Οι κάτοικοι έχουν φροντίσει για την αισθητική και η φύση για το μοναδικό κάδρο με δάση μέσα στο οποίο δεσπόζει το χωριό με τα περιποιημένα διατηρητέα. Για την καλαίσθητη όψη του ευθύνονται και οι Νίκος Μέρτζος και Γιάννης Μπουτάρης. Οι δυο τους, πριν από 25 χρόνια, άλλαξαν μια και καλή την όψη, αλλά και την τύχη του. Πετρόχτιστα καλντερίμια, πέτρινα αρχοντικά, αλλά και επιλογές για δράση κάνουν το Νυμφαίο δημοφιλές όλο τον χρόνο.

Μπορείτε να περπατήσετε στο δάσος της οξιάς, σε βατά μονοπάτια, όπως της Καραβίδας, παρέα με τον συνοδό βουνού Χρήστο Χατζηιωάννου (τηλ. 6936-532137). Αν έχει βρέξει πρόσφατα, μανιτάρια λευκά, καφέ, μπλε, μοβ και κίτρινα θα κάνουν τη βόλτα σας ακόμα πιο παραμυθένια. Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τον Αρκτούρο (τηλ. 23860-41500), το καταφύγιο της καφέ αρκούδας, αλλά και του λύκου. Εδώ υπάρχουν άγρια ζώα που βρίσκονταν σχεδόν όλη τους τη ζωή σε αιχμαλωσία και δεν είναι εύκολο να ενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον χωρίς να κινδυνέψουν.

Νυμφαίο | Φλώρινα: Το τέλειο κάδρο-1

Πολλά από τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια του χωριού έχουν γαλάζιες λεπτομέρειες. (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

Για όσους αγαπούν τη δράση, ιππασία γύρω από τη λίμνη Ζάζαρη, τοξοβολία, περίπατοι για συλλογή μανιταριών κ.ά. διοργανώνονται από την ομάδα Άρτεμις (τηλ. 23860-31028). Για να γνωρίσετε το διάσημο Ξινόμαυρο, επισκεφθείτε δύο από τα γνωστότερα ελληνικά οινοποιεία: το Κτήμα Άλφα (τηλ. 23860-20111) στο Αμύνταιο και το οινοποιείο Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι (τηλ. 23320-51100). Από το χωριό μπορείτε να προμηθευτείτε κρασί, αλλά και τα νόστιμα βαζάκια «Ηλέκτρα» που φτιάχνει η Ηλέκτρα Πιπιάδου (τηλ. 23860-31384) από φρούτα και καρπούς της περιοχής, όπως μαρμελάδες, λικέρ, κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή