Νέα τιμολόγια από τη ΔΕΗ για αγρότες

Νέα τιμολόγια από τη ΔΕΗ για αγρότες

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα νέα αγροτικά προϊόντα δεκαετούς διάρκειας με το όνομα ΓΑΙΑ σχεδίασε και προσφέρει η ΔΕΗ, αποκλειστικά σε πελάτες με αγροτική ιδιότητα. Με συνολική διάρκεια δέκα χρόνια, τα προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ παρέχονται με σταθερή τιμή ανά κιλοβατώρα για τα δύο πρώτα έτη. Με το πέρας των δύο πρώτων ετών και για τα επόμενα οκτώ, ο πελάτης απολαμβάνει σταθερή τιμή για το 1/3 της κατανάλωσης, ενώ για την υπόλοιπη κατανάλωση έχει τη δυνατότητα επιλογής τιμολογίου από τα προσφερόμενα εκείνη την περίοδο. Δικαίωμα ένταξης στα προϊόντα ΓΑΙΑ έχουν οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος χαμηλής ή μέσης τάσης, για τις οποίες δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν ρυθμισμένες οφειλές λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έως και 31/12/2023. Σε περίπτωση τυχόν μη ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να ενταχθούν στο κατάλληλο γι’ αυτούς πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών που προσφέρει η ΔΕΗ.

Το ταμείο «Φαιστός» επενδύει στην Hellas Direct

Το επενδυτικό ταμείο «Φαιστός» συμμετείχε με 30 εκατ. ευρώ στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της ασφαλιστικής εταιρείας Hellas Direct. Με την υποστήριξή του, το ταμείο ενισχύει τους σημαντικούς επενδυτές που εμπιστεύονται ήδη την Hellas Direct, όπως την ETF Partners, την Portage Ventures, τον Διεθνή Χρηματοδοτικό Οργανισμό (IFC – μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας), την EBRD, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Endeavor Catalyst και γνωστά οικογενειακά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Jon Moulton και Lord O’Neill.

Σημαντική αύξηση των πτήσεων μέχρι τον Ιούνιο

Ιδιαίτερα αυξημένες αναμένεται να είναι οι πτήσεις στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol, το διάστημα από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τις 23 Ιουνίου, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2023, προβλέπεται ότι το πτητικό έργο θα είναι ενισχυμένο από 5% έως και 20%. Πανευρωπαϊκά αναμένονται περισσότερες από 31.000 πτήσεις κάθε Παρασκευή τον Μάιο, με τον αριθμό τους να αυξάνεται, αγγίζοντας τις 35.000 μέχρι το δεύτερο ήμισυ του Ιουνίου.

Είσοδος του SMERC στην εταιρεία Doppler

«Επένδυση στρατηγικής σημασίας» χαρακτηρίζει το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC) την απόκτηση του 35% της εισηγμένης στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Doppler. Η Doppler, συμφερόντων της οικογένειας Σταυροπούλου, με εργοστάσιο στο Κιλκίς, δραστηριοποιείται στον τομέα εμπορίας ανελκυστήρων και είναι κυρίως εξαγωγική, με πάνω από το 85% των εσόδων από το εξωτερικό. Εκτός από την είσοδο του SMERC, επικεφαλής του οποίου είναι ο Νίκος Καραμούζης, προχωρεί και η διαπραγμάτευση αναχρηματοδότησης με την Εθνική. Θα ακολουθήσει αύξηση κεφαλαίου αλλά και έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού 4 εκατ. που θα χρηματοδοτήσει επίσης η SMERC, όπως και την έκδοση τίτλων κτήσης μετοχών αξίας 1,35 εκατ. ευρώ.

Ανεκτέλεστα έργα άνω του 1 δισ. για ΜΕΤΚΑ

Λειτουργικά κέρδη ύψους 3 εκατ. ευρώ κατέγραψε κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο η ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ, θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου στον κατασκευαστικό κλάδο. Πρόκειται για ετήσια μείωση κατά 40%, που οφείλεται στη συγκυριακή λήξη και παράδοση κάποιων από τα μεγάλα έργα που υλοποίησε η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα, όπως για παράδειγμα η Αμβρακία Οδός, κι ενώ αναμένεται η εκκίνηση νέων έργων που έχουν αναληφθεί. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της ΜΕΤΚΑ ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ, μαζί με το ποσοστό της στο πλαίσιο της συμμετοχής της σε κοινοπραξίες, ενώ η διοίκηση προσδοκά και στην περαιτέρω ανάπτυξη και στον τομέα των ιδιωτικών έργων, όπου παρατηρείται σημαντική κινητικότητα. Για παράδειγμα, πρόσφατα αναδείχθηκε μειοδότης σε κοινοπραξία με την ΤΕΚΑΛ, στο έργο του ΟΛΘ για την επέκταση του προβλήτα ΣΤ΄, ύψους 150 εκατ. ευρώ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή