Κρεμλίνο: Η Μόσχα θα παρακάμψει τις όποιες κυρώσεις της Ε.Ε. επί ρωσικών έργων LNG

Κρεμλίνο: Η Μόσχα θα παρακάμψει τις όποιες κυρώσεις της Ε.Ε. επί ρωσικών έργων LNG

Το επόμενο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να προτείνει περιορισμούς στο ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο για πρώτη φορά

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία θα αναζητήσει τρόπους για να παρακάμψει τις παράνομες κυρώσεις –όπως τις χαρακτηρίζει–που επιβάλλει η Ε.Ε. επί των επιχειρήσεών της του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το Κρεμλίνο προσθέτοντας ότι τυχόν μέτρα θα έχουν αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Το επόμενο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να προτείνει περιορισμούς στο ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο για πρώτη φορά, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης μεταφόρτωσης στην Ε.Ε. και μέτρα εναντίον τριών ρωσικών έργων LNG, όπως ανέφεραν την Πέμπτη τρεις πηγές της Ε.Ε.

Οι περιορισμοί θα ωφελήσουν τις ΗΠΑ

«Οι απόπειρες να εξαναγκαστεί η Ρωσία να οδηγηθεί εκτός των ενεργειακών αγορών και για στροφή προς ακριβότερες αγορές είναι συνεχιζόμενες», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όποιοι νέοι περιορισμοί της Ε.Ε. θα ωφελήσουν τις ΗΠΑ, καθώς η ευρωπαϊκή βιομηχανία θα πληρώνει περισσότερο για το φυσικό της αέριο.

«Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, θα αναζητήσουμε τρόπους να παρακάμψουμε αυτά τα παράνομα εμπόδια, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις παράνομες ενέργειες», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή