Μέσι σταμάτα, δεν είναι πια αστείο! (στιγμιότυπα)

Η Εσπανιόλ κράτησε το 0-0 στο «Καμπ Νόου» για 69 λεπτά, όμως κάπου εκεί ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε ότι τα αστεία έπρεπε να τελειώσουν. Δύο υπέροχα προσωπικά γκολ και… χαίρεται!

Κάθε του παιχνίδι είναι και μία ιστορική παράσταση. Αυτή τη φορά, ο Λιονέλ Μέσι γινόταν ο δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα (675), ξεπερνώντας τον Αντρές Ινιέστα και ήθελε να γαρνίρει αυτό το ρεκόρ με κάτι σημαντικό.

Είναι αλήθεια πως για 69 λεπτά, το 5-4-1 του Ρούμπι είχε αφοπλίσει τους Καταλανους, που είτε έπεφταν πάνω στον Ντιέγκο Λόπεθ, είτε στο καλά οργανωμένο τείχος της συμπολίτισσας Εσπανιόλ.

Το 0-0 έμεινε για 69 λεπτά, όμως κάπου εκεί ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να κόψει τα αστεία. Η Εσπανιόλ είναι μία από τις αγαπημένες του ομάδες. Είχε σκοράρει 5 φορές εναντίον της με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πλέον τα γκολ του με αυτόν τον τρόπο είναι 6.

Έχουμε ακούσει για πέναλτι με εκτέλεση… Πανένκα, ο Αργεντινός το πέρασε σε άλλο επίπεδο και εκτελεί και τα φάουλ έτσι! Ο Βίκτορ Σάντσεθ μυρίστηκε την δουλειά, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να σπρώξει πιο βαθιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 (69’).

Οι «πέρικος» ανοίχτηκαν αναγκαστικά κι αν δεν υπήρχε ένα τάκλιν αυτοθυσίας του Λενγκλέ προ του Βου Λέι (81’), τότε τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά. Μία υπέροχη κόντρα έφερε τον Μάλκομ σε θέση αιχμής, ο Βραζιλιάνος είδε τον Μέσι κι εκείνος με τέλειο πλασέ έκανε το τελικό 2-0 (88’), με το 41ο γκολ του Αργεντινού την φετινή περίοδο, με την Μπαρτσελόνα να ανοίγει την διαφορά στην κορυφή στο +13!