ΓΙΑΤΙ... Τσέντομιρ Γιανέφσκι;

ΓΙΑΤΙ... Τσέντομιρ Γιανέφσκι;

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net, η απόφαση της διοίκησης της ΕΝΠ ήταν να εμπιστευτεί ξανά έναν... παλιό της γνώριμο, τον Τσέντομιρ Γιανέφσκι.

Έναν προπονητή που δούλεψε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Παραλίμνι και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο τελευταίος προπονητής που κατάφερε να επιβιώσει στον... ηλεκτρικό βυσσινί πάγκο, βγάζοντας μια ολόκληρη χρονιά!

Προσλήφθηκε το Καλοκαίρι του 2009, ολοκλήρωσε την σεζόν 2009-10 και έμεινε στο μισό της σεζόν 2010-11 (αποχώρησε μετά την εντός έδρας ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό στις 9 Ιανουαρίου 2011.

Γιατί Γιανέφσκι λοιπόν; Πιο κάτω οι λόγοι...

-Είναι γνώστης της ομάδας, του Κυπριακού ποδοσφαίρου, της νοοτροπίας, της κουλτούρας, των αντιπάλων. Θα αποφευχθούν τα προβλήματα που υπήρχαν με τους Σιβιέρο (φέτος) και Φελκ (πέρσι).

-Είναι λάτρης της πειθαρχίας, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Διάφορα κρούσματα απειθαρχίας από ποδοσφαιριστές, δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνουν πλέον αποδεκτά.

-Δουλεύει καλά το ανασταλτικό κομμάτι, εκεί που φέτος η ΕΝΠ έχει τρομακτικό πρόβλημα (χειρότερη άμυνα). Την σεζόν 2009-10 η είχε την 6η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος

-Έχει νοοτροπία νικητή. Την σεζόν 2009-10 απ' τα 16 εκτός έδρας παιχνίδια, έχασε μόλις τα 6(!) και στα 10 πήρε αποτέλεσμα. 4 νίκες, 6 ισοπαλίες. Εκείνη την χρονιά τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας από πάνω της μόνο Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Απόλλων και ΑΕΛ.

-Στον πάγκο είναι σβέλτος και όχι... ύπνος. Διαβάζει το παιχνίδι την ώρα του αγώνα και παρεμβαίνει διορθώνοντας τις ανορθογραφίες που μπορεί να υπάρξουν. 

-Κάνει εξαιρετικές μεταγραφές. Η ΕΝΠ έχει άλλες δύο διαθέσιμες για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και σίγουρα ο Σκοπιανός κόουτς θα βάλει την σφραγίδα του. Περισσότερα για τις μεταγραφές που πραγματοποίησε στην προηγούμενη θητεία του, σε επόμενο άρθρο. 

**Η κεντρική φωτογραφία είναι από την πρώτη προπόνηση της σεζόν 2009-10.

Σταύρος Παπαδημητρίου