Οι έφηβοι του Αντώνη Βαρθαλίτη επικράτησαν στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου με 62-54 της Ερμούπολης

Νίκη με αισιόδοξα μηνύματα

  • Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2019 - 16:21

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα των Εφήβων η ομάδα του Άρη Σύρου η οποία επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι του νησιού με 62-54 του Α.Ο. Ερμούπολης. Το συγκρότημα του Αντώνη Βαρθαλίτη ήταν καλύτερο κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Μία νίκη η οποία μπορεί να συνδυαστεί και με το νέο ξεκίνημα του Άρη Σύρου μετά και τη συνεργασία του με την ΑΕΚ. Μία κίνηση που δείχνει από τα πρώτα της κιόλας βήματα ότι μπορεί να αποφέρει καρπούς και τα παιδιά του Άρη Σύρου να μάθουν ακόμη περισσότερα πράγματα. Ο Άρης μετά τη νίκη του επί της Ερμούπολης ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα τερματίζοντας μαζί με τον Α.Ο. Άνδρου που ήταν καλύτερος στα μεταξύ τους παιχνίδια.   Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με επτά πόντους (4-11), όμως στη συνέχεια οι αθλητές του Αντώνη Βαρθαλίτη ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 13-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Από εκεί και πέρα η… πλάστιγγα έγειρε υπέρ της ομάδας του Άρη Σύρου, καθώς οι παίκτες του κ. Βαρθαλίτη έκλεισαν πολύ καλά όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην ρακέτα τους και κατάφεραν να βγάλουν εξτρά επιθέσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Άρη να ξεφύγει στο σκορ και να πάει στα αποδυτήρια με το +9 (34-23). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στο σκορ, αφού οι παίκτες του Άρη ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι. Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε με αποτέλεσμα ο Άρης να πάρει μία τεράστια νίκη κόντρα στην ομάδα της Ερμούπολης και ταυτόχρονα έβαλε τις βάσεις για την επόμενη χρονιά, όπου πλέον στόχος είναι η είσοδος στο final four.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαρουδιάς, Σαμοθράκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: 13-13, 34-23 (ημίχρονο), 44-37, 62-54.

ΕΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Αντ. Βαρθαλίτης): Μόρκος 6, Χατζαντώνης 13, Τομαής, Κάπελλας, Δάσκος 11, Λημναίος 22 (3), Νταβελάκης, Κολσούζογλου Κυρ. 10.

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδ. Μαύρος): Σιγάλας 14 (2), Τάκος 4, Μανάνας, Σαμψωνίδης 9 (1), Γουσγουνέλης, Μάνης 8, Τομαής 9 (1), Καλογρίδης, Ζούμπερης 2, Ρούσσος 8, Λούβαρης.