Ο Πανναξιακός έκανε ότι χρειαζόταν για να πάρει τη διαφορά που ήθελε και να ανέβει στη δεύτερη θέση του ομίλου

Νίκη – θρίαμβος

Ο Πανναξιακός όχι μόνο νίκησε αλλά ταυτόχρονα κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 31 πόντων που χρειάζονταν για να βρεθεί εκείνος στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού στον δεύτερο όμιλο ώστε να προκριθεί στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος ανδρών της ΕΣΚ Κυκλάδων. Η ομάδα του Τάσου Βάβουλα επικράτησε της ΑΕ Σαντορίνης με 85-53 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου και θα βρεθεί απέναντι στον Α.Ο. Ερμούπολης με μειονέκτημα έδρας.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Νάξου «Δημήτριος Περιστεράκης» και μέχρι το τέλος του παρά τη μεγάλη διαφορά ήταν… συναρπαστικός. Ένα ματς που πολλές φορές έκοψε την ανάσα των φιλάθλων που βρέθηκαν στην εξέδρα του κλειστού, καθώς ο Πανναξιακός ήθελε τη διαφορά ώστε να καταφέρει να τερματίσει δεύτερος. Μία διαφορά που στην ουσία διαμορφώθηκε στην τελευταία περίοδο με τον Πανναξιακό να «κλέβει» την πρόκριση στο τέλος του ματς χάρη στην εύστοχη βολή του Πιτταρά.

Ο Πανναξιακός πίεσε από την αρχή του ματς ώστε να πάρει τη μεγάλη αυτή διαφορά, όμως αν και ξέφευγε με 15 πόντους οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν πάντα να μειώσουν στους… δέκα (10).

Αγωνιστικά ήταν ένα παιχνίδι αρκετά ωραίο με τις δύο ομάδες να παλεύουν η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Ο Πανναξιακός μπήκε στο ματς δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί με 14 πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (22-8), η εικόνα της δεύτερης περίοδος δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να αυξάνουν τη διαφορά, όμως η Σαντορίνη να βρίσκει τις λύσεις και να μειώσει συνεχώς. Το 40-28 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου άφηνε… ανοικτούς λογαριασμούς στο ματς και παρά τη μεγάλη προσπάθεια των γηπεδούχων, να μην φτάνει και να χρειάζεται να ανεβάσουν κι άλλες στροφές. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ναξιώτες πίεσαν ακόμη περισσότερο και τους Σαντορινιούς να μην μπορούν να βρουν εύκολα τους διαδρόμους προς τον καλάθι του Πανναξιακού. Οι αθλητές του κ. Βάβουλα μετά το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (58-38) ναι μεν είχαν μία σημαντική διαφορά, όμως αυτή δεν τους… αρκούσε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ναξιώτες υπερέβαλαν εαυτό, έκαναν τα πάντα για να φτάσουν στην πολυπόθητη διαφορά και τελικά τα κατάφεραν. Με μία βολή πέντε (5) δεύτερα του Πιτταρά έδωσε στον Πανναξιακό τη νίκη – θρίαμβο επί της Α.Ε. Σαντορίνης, αλλά και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους αντιπάλους τους πως είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα και πως δύσκολα μπορείς να την βάλεις… κάτω. Η Ερμούπολη απέναντι στον Πανναξιακό μπορεί να έχει το πλεονέκτημα της έδρας όχι είναι δεδομένο πως έχει μία πάρα πολύ δύσκολη αποστολή, αφού αν θέλει να νικήσει και να βρεθεί στον τελικό θα χρειαστεί να κάνει μεγάλη προσπάθεια. Το σίγουρο είναι πως το ματς στη Σύρο θα είναι πάρα πολύ καλό και όσοι θα βρεθούν στην εξέδρα του γηπέδου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σπουδαία αναμέτρηση κόντρα σε δύο πολύ καλές ομάδες.

Πανναξιακός – Α.Ε. Σαντορίνης 85-53

Διαιτητές: Αντωνόπουλος, Σαμοθράκης

Δεκάλεπτα: 22-8, 40-28 (ημίχρονο), 58-38, 85-53

Πανναξιακός ΑΟΝ (Τ. Βάβουλας): Βόμβας, Μαγγιώρος 33 (1), Πιτταράς 4, Αρτσάνος 25 (4), Λάσκαρης, Γρυλλάκης 4, Σορώκος, Αδελφουλάκος 17, Φλεριανός, Μαστρογιαννόπουλος 2, Βασιλεάδης

ΑΕ Σαντορίνης (Στρ. Παπαδόπουλος): Φερατάι 7 (1), Βλαβιανός 10 (1), Νασούλας 4, Χατζηαυγουστίδης 2, Μιχαλέλης 5 (1), Πελεκάνος 8 (2), Μητσέας 7, Δεββες 7, Φέγγης 2, Ρουστέμης, Λαζρι, Αντιμισάρης 1.