Ο Α.Ο. Ερμούπολης επικράτησε του Πανναξαικού με 63-55 και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος

Δίκαιη πρόκριση

Την πρόκριση του στον τελικό του ανδρικού πρωταθλήματος εξασφάλισε ο Α.Ο. Ερμούπολης έπειτα από… τέσσερα χρόνια.

Το συγκρότημα του Ανδρέα Μαύρου εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα έδρας κι έπειτα από τον αγώνα στο κλειστό του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Α.Ο. Ερμούπολης επικράτησε του Πανναξιακού με 83-55 και με 2-1 πέρασε στον τελικό, όπου και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Η δεύτερη ομάδα του τελικού είναι ο ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» και ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί όποια ομάδα πάρει δύο νίκες.

Α.Ο. Ερμούπολης και Φανάρια θα βρεθούν αντίπαλοι σε τελικό για πρώτη φορά, αφού το 2014 είχαν αναμετρηθεί στον ημιτελικό του final four της Σαντορίνης. Τότε  η ομάδα της Νάξου είχε περάσει στον τελικό και μάλιστα είχα κατακτήσει και το πρωτάθλημα μετά το 67-69 επί της Α.Ε. Σαντορίνης.

Παράλληλα οι Συριανοί θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο μετά το final four  της Τήνου το 2015, όπου τότε είχαν καταλάβει την δεύτερη θέση.

Τώρα όσον αφορά τον αγώνα κόντρα στον Πανναξιακό στο κλειστό του αθλητικού κέντρου του δήμου Σύρου Ερμούπολης, το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν… κλειστό με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα. Βέβαια οι Συριανοί ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο από την αρχή του ματς με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στους δέκα πόντους (18-8). Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθώς το συγκρότημα του Ανδρέα Μαύρου είχε τον έλεγχο η διαφορά να φτάνει σε διψήφια διαφορά, όμως ο Πανναξιακός στα τελευταία λεπτά κατάφερε να μειώσει στους εννέα (9) και να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 39-30. Στην επανάληψη ο Α.Ο. Ερμούπολης ανέβασε στροφές και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Αρχικά το συγκρότημα του κ. Μαύρου έκλεισε όλους τους διαδρόμους με τον Πανναξιακό να μην μπορεί να μπει με ευκολία στη ρακέτα, αλλά και δεν μπορούσε να βγάλει ελεύθερα σουτ. Επίσης, η πιεστική άμυνα των Συριανών τους έδωσε την ευκαιρία να φύγουν πολλές φορές στον αιφνιδιασμό και να πετύχουν αρκετά εύκολα καλάθια. Η Τρίτη περίοδος έκλεισε με τη διαφορά στους 22 πόντους και ουσιαστικά η υπόθεση νίκη είχε… τελειώσει. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Α.Ο. Ερμούπολης με την ψυχολογία στα ύψη έκανε ότι ήθελε εντός αγωνιστικού χώρου με το 83-55 να δείχνει την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι φίλοι του μπάσκετ που βρέθηκαν στο κλειστό του αθλητικού κέντρου «Δημήτριος Βικέλας» απόλαυσαν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με αρκετές φάσεις και θέαμα από τις δύο ομάδες. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης χειροκρότησαν τις προσπάθειες και των δύο ομάδων.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μ. Μαρουδιάς, Αγγ. Σαμοθράκης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-8, 39-30 (ημίχρονο), 62-44, 83-55.

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδ. Μαύρος): Θεοδωράκης 8, Δίπλαρος 31 (4), Τζώρτζης 2, Γαβιώτης 4, Σαμψωνίδης, Καραμολέγκος 2, Μάνης, Ρούσσος Σ., Χατζηαναγνώστου, Ρούσσος Ι. 16, Αληφραγκής Δ. 6, Αληφραγκής Δ. 14 (1).

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Τ. Βάβουλας): Βόμβας 4, Μαγγιώρος 12 (1), Πιτταράς 4 (1), Αρτσάνος 16 (3), Δέτσης 2, Λιανόπουλος, Σορώκος, Αδελφουλάκος 9 (1), Φλεριανός, Μαστρογιαννόπουλος 8 (1), Βασιλειάδης, Μαυρομμάτης.