Η ομάδα της Νάξου επικράτησε στην Σύρο με 44 – 56 του Α.Ο. Ερμούπολης στον πρώτο τελικό των ανδρών

Νίκη… τίτλου μέσα στη Σύρο

Τα Φανάρια… πέρασαν από το κλειστό της Ερμούπολης επικρατώντας με 44 – 56 του Α.Ο. Ερμούπολης κι έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού πρωταθλήματος. Η ομάδα της Νάξου που ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης πήρα δίκαια τη νίκη και πλέον το πρωτάθλημα είναι στα δικά της χέρια. Ο δεύτερος αγώνας αναμένεται να διεξαχθεί στη Νάξο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και τους Απεραθείτες να θέλουν τη νίκη για να στεφθούν πρωταθλητές του νομού στην κατηγορία των ανδρών και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν την άνοδο στους αγώνες μπαράζ για την Εθνική κατηγορία, όπου και είναι και ο μεγάλος τους στόχος.

Από εκεί και πέρα στον αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά το παιχνίδι και χάρη στην πιεστική τους άμυνα κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο με διαφορά επτά πόντων (9-16). Η εικόνα παρέμεινε η ίδια και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους αθλητές του κ. Κακαλιά να διατηρούν τη διαφορά και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με διαφορά δέκα πόντων (24-34). Η ομάδα του Ανδρέα Μαύρου στη επανάληψη προσπάθεια να πιέσουν ώστε να βρουν τους χώρους να δημιουργήσουν επιθέσει κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις όμως δεν τα κατάφεραν κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει ακόμη περισσότερο και να φτάσει στους… δέκα έξι (35-51). Τα Φανάρια έδειχναν να μην έχουν πρόβλημα και να βρίσκουν τις λύσεις σε όλα τα… προβλήματα που τους έθεταν οι Συριανοί. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η ομάδα της Νάξου έδειξε να αντέχει στην πίεση των Συριανών, και να κλειδώνει τη νίκη έπειτα από την πολύ καλή άμυνα που έπαιξε. Δέχθηκε μόλις εννέα πόντους στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης και οι Απεραθείτες έφυγαν έχοντας το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές τους.

Από την πλευρά του ο Α.Ο. Ερμούπολης έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη στο ματς. Με λίγη περισσότερη προσοχή μπορεί να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση.  

 

 

Α.Ο. Ερμούπολης – ΑΠΑΣ Τα Φανάρια 44-56

Διαιτητές: Μαρουδιάς - Σαμοθράκης

Δεκάλεπτα: 9-16, 24-34 (ημίχρονο), 35-51, 44-56

ΑΟ Ερμούπολης (Μαύρος) : Θεοδωράκης 5, Δίπλαρος 8(1), Τζώρτζης, Γαβιώτης 2, Σαμψωνίδης, Καραμολέγκος 9, Τομαής 3 (1), Ρούσσος 11, Αληφραγκής Δ. 2, Αληφραγκής Θ. 4

ΑΠΑΣ Τα Φανάρια (Κακαλιάς): Μαργαρίτης 2, Κιόσκου 3(1), Καλαβρός, Πολίτης 5(1), Μάκαρης 7, Αθανασιάδης 10(2), Χάρος 7(2), Καρβούνης 10(3), Κεφαλιανός 2, Μυλωνάς 10(1)